25.05.20 | 20:29

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Για τα έργα της Νάξου ενημερώθηκαν η Γ.Γ. και ο Περιφερειάρχης
22.11.13 | 07:48

Για τα έργα της Νάξου ενημερώθηκαν η Γ.Γ. και ο Περιφερειάρχης

Τη Νάξο επισκέφτηκαν η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο του εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, πολιούχου της Χώρας Νάξου.

Μετά την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας και τη λιτάνευση της ιερής εικόνας, ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο, με θέμα τα εν εξελίξει έργα του Δήμου. 

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο, Μανόλη Μαργαρίτη, για την εξέλιξη των έργων, που πραγματοποιούνται, καθώς και για τα προγραμματισμένα έργα και την πορεία υλοποίησής τους. 

Η εξελισσόμενη πορεία της κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου, ο αποχετευτικός αγωγός στα νότια παράλια, η εκβάθυνση του λιμένα Νάξου, η φωτοσήμανση της βραχονησίδας «Φρουρός», το έργο ανάπλασης της χερσαίας ζώνης της παραλίας της Χώρας, η νομιμοποίηση και παραχώρηση των αιγιαλών στο Δήμο, η επισκευή των λιμένων λόγω της φθοράς από φυσικές καταστροφές και ο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. 

Επίσης, ευρεία αναφορά έγινε στους τομείς στήριξης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου – ΕΣΠΑ 2014 - 2020, προκειμένου να υπάρξει σχεδιασμός για νέα έργα προς ένταξη.

Για θέματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπως η νομιμοποίηση των αιγιαλών, η κα. Χριστιάνα Καλογήρου πρότεινε νέα σύσκεψη, εντός του μηνός στη Σύρο, με τη συμμετοχή της Κτηματικής Υπηρεσίας και αντιπροσωπίας του Δήμου.

Μετά το τέλος των συζητήσεων, οι παριστάμενοι μετέβησαν στον Απόλλωνα, προκειμένου να επισκεφτούν το χώρο του ΒΙΟ.ΚΑ. και να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ