23.01.21 | 15:20

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έργα - άμυνα στις πλημμυρικές "πληγές" του Δήμου Φυλής
28.06.16 | 12:16

Έργα - άμυνα στις πλημμυρικές πληγές του Δήμου Φυλής

Σε ένα σημαντικό έργο υποδομής, που αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία, προχώρησαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς.

Συγκεκριμένα, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου, με αντικείμενο τις «Επείγουσες εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών στις πληγείσες από τις πλημμύρες της 22ης Οκτωβρίου 2015 περιοχές του Δήμου Φυλής».

Πρόκειται για έργο συνολικής δαπάνης 5.000.000 ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση των υφιστάμενων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής Λίμνης των Άνω Λιοσίων, και ειδικότερα, σε τμήμα της οδού Αιγαίου Πελάγους, που παρουσιάζεται και το πιο σημαντικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, κατά μήκος της οδού Αιγαίου Πελάγους, προβλέπεται η αντικατάσταση των δίδυμων σωληνωτών αγωγών ομβρίων σε μήκος 612,20 μ. με 77 φρεάτια υδροσυλλογής και 19 φρεάτια επίσκεψης. Ακολούθως, θα απαιτηθεί να αποξηλωθούν και να κατασκευαστούν εκ νέου όλα τα κεντρικά δίκτυα υποδομής που διέρχονται επί της Αιγαίου Πελάγους.

Επισημαίνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ