01.06.20 | 16:52

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Τα έργα που αλλάζουν την εικόνα των Καλαβρύτων
10.11.13 | 20:17

Τα έργα που αλλάζουν την εικόνα των Καλαβρύτων

Ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο να κατασκευάζεται στην πόλη των Καλαβρύτων, το έργο της ανάπλασης της Κεντρικής πλατείας (Ζαϊμαίων) και των χώρων πέριξ του Δημοτικού Μουσείου, - ένα έργο για το οποίο έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του με το ποσό των 750.000,00 ευρώ από το ΕΣΠΑ, σε συνεργασία και με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολου Κατσιφάρα.

Εκτός όμως απ' αυτό το σημαντικό έργο για την πόλη των ιστορικών Καλαβρύτων, ένα πλήθος μικρών και μεγάλων έργων εκτελέσθηκε και εκτελείται στις πόλεις και στα χωριά του Δήμου.

Σταχυολογούμε, ενδεικτικά, ορισμένα απ’ αυτά:

1. Το κλείσιμο των τεσσάρων χωματερών που λειτουργούσαν στους πρώην Δήμους και η αποκατάστασή τους – έργο προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ περίπου, με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

2.  Η προμήθεια και κατασκευή του κινητού σταθμού μεταφόρτωσης με τον οποίο ήδη, μεταφορτώνονται τα στερεά απορρίμματα και τα μεταφέρονται σε νόμιμο ΧΥΤΑ – έργο προϋπολογισμού 550.000,00 ευρώ περίπου, με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

3.  Η προμήθεια απορριμματοφόρου και κάδων ανακύκλωσης και η έναρξη της ανακύκλωσης υλικών και συσκευασιών στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου – έργο προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ περίπου, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

4.  Η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης της πόλης των Καλαβρύτων, έκτασης 18 χιλιομέτρων περίπου – έργο προϋπολογισμού 6.800.000,00 ευρώ περίπου, με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. / Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.


5.  Η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη της κατασκευής των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Καλαβρύτων, που πραγματοποιήθηκε στις 08-11-2013 με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα – έργο προϋπολογισμού 5.200.000,00 ευρώ περίπου, με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. / Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.

6.  Η ανάπλαση της Δάφνης, που εκτελείται – έργο προϋπολογισμού 750.000,00 ευρώ περίπου, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

7.  Τα αρδευτικά έργα της Δημοτικής Ενότητας Παΐων, που επίσης εκτελούνται – έργο προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ περίπου, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

8.  Το αρδευτικό έργο Δουμενών – Πλατανιώτισσας – έργο προϋπολογισμού 550.000,00 ευρώ, που δημοπρατείται άμεσα, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

9.  Η επανέναρξη της κατασκευής και η ολοκλήρωση της εκτέλεσης του Περιφερειακού δρόμου της Κλειτορίας – έργο προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ περίπου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

Και, ακόμη, ένα πλήθος, άλλων, μικρότερων έργων, που ήταν απολύτως αναγκαία να γίνουν και έγιναν και γίνονται και αλλάζουν και βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών στις πόλεις και στα χωριά του Δήμου και το κυριότερο, έγιναν και γίνονται, σε ένα ιδιαίτερα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον και τα οποία έργα τα γνωρίζουν οι δημότες, που τα χρησιμοποιούν, τα βλέπουν και εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ