08.07.20 | 10:35

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

3Κ: Το epoli.gr απαντά σε ερωτήσεις υποψηφίων: Προθεσμίες, μετάθεση, πτυχία, ΑμεΑ
28.06.19 | 08:43

3Κ: Το epoli.gr απαντά σε ερωτήσεις υποψηφίων: Προθεσμίες, μετάθεση, πτυχία, ΑμεΑ

Τo epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων, ΕΔΩ το Β', ΕΔΩ το Γ', ΕΔΩ το Δ’, ΕΔΩ το Ε’, ΕΔΩ το Στ', ΕΔΩ το Ζ', ΕΔΩ το Η' και ΕΔΩ το Θ’ ή βλ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ.

 

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

  • Καλημέρα και μπράβο για το έργο σας. Είμαι πατέρας τριών παιδιών. Η μεγάλη μου κόρη είναι ΑΜΕΑ με 80% αναπηρία. Έχω περάσει στο δήμο Ελευσίνας και είμαι από Τρίκαλα. Μπορώ να μετατεθώ μόνο με χρήση της αναπηρίας και χωρίς αμοιβαία μετάθεση ή θα πρέπει να βρω και άτομο για ανταλλαγή θέσης; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

«Όταν διοριστείτε θα μπορέσετε να μετατεθείτε με βάση τις διατάξεις που ισχύουν για τη μετάθεση ατόμων στην οικογένεια των οποίων υπάρχουν άτομα με αναπηρία. Δεν απαιτείται η αμοιβαία ανταλλαγή για την πραγματοποίηση αυτού του είδους της μετάθεσης.»

 

  • Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια. Μήπως μπορείτε να μου πείτε πώς γίνεται να έχω περάσει στα προσωρινά διοριστέα στην ειδική κατηγορία πολυτέκνων, χωρίς ειδική εμπειρία αλλά και με κάρτα ανεργίας 3 εξάμηνα και στα οριστικά να μου κόβουν μόρια από την ίδια ανεργία και να με πετάνε έξω; Tα χαρτιά μου, τα πάντα, όλα σωστά!! Kαι στους δήμους που έχω επιλέξει να υπάρχουν άτομα με πολύ πιο λίγα μόρια; Σας ευχαριστώ.

«Πιθανόν να υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τα έγγραφα που προσκομίσατε τόσο σε σχέση με το θέμα της πολυτεκνίας σας, όσο και με τα εξάμηνα της ανεργίας σας ή να έχει γίνει λάθος από το ΑΣΕΠ. Με λιγότερα μόρια θα έχουν διοριστεί στους Δήμους που επιλέξατε σε ειδικές θέσεις. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνετε αίτηση θεραπείας, αφού όμως πρώτα είστε σίγουρος για ποιο λόγο ο ΑΣΕΠ δεν σας έχει συμπεριλάβει στους οριστικούς πίνακες.»

 

  • Γεια σας, στα προσωρινά αποτελέσματα της 3Κ είναι περάσει ως επιτυχών στην ειδικότητα ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου με 1.583 μόρια στο φορέα πρώτης προτίμησής μου. Με τα οριστικά αποτελέσματα είμαι πάλι επιτυχών στο φορέα της πρώτης προτίμησής μου όμως έχω μειωμένα μόρια (150). Στη σελίδα του ΑΣΕΠ είδα ότι, από τους 8 κωδικούς θέσης που επέλεξα μου μετράνε τον δεύτερο τίτλο σπουδών στους 5 κωδικούς και στους λοιπούς 3 όχι. Ένας από τους κωδικούς που δεν έχει μετρηθεί είναι η θέση στην οποία είμαι επιτυχών με αποτέλεσμα να κατέβω σειρά κατάταξης και από 16ος να πάω 20ος. Είναι δυνατό να μετράει ο δεύτερος τίτλος σε μερικούς κωδικούς και σε άλλους όχι; Να καταθέσω αίτηση θεραπείας και να ζητάω να μετρηθεί και σε αυτόν τον κωδικό ο δεύτερος τίτλος σπουδών για να υπολογιστούν τα 150 μόρια και να ανέβω πάλι στη σειρά κατάταξης; Αν δεν την καταθέσω κινδυνεύει η θέση μου από άλλον: Σας ευχαριστώ πολύ.

«Προφανώς οι θέσεις που δηλώσατε δεν είναι όλες ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων. Ως εκ τούτου ο δεύτερος τίτλος σας για κάποιες ειδικότητες μπορεί να θεωρηθεί συναφής για άλλες όχι. Αν είστε σίγουρος ότι ο δεύτερος τίτλος σας είναι συναφής με τον κύριο τίτλο σας που απαιτούσε η θέση που διοριστήκατε τότε θα μπορούσατε να ζητήσετε από τον ΑΣΕΠ με αίτηση θεραπείας να μετρηθούν σωστά τα μόριά σας. Το αν κινδυνεύει η θέση σας είναι ένα υποθετικό ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί.» 

 

  • Καλησπέρα. Έχω πετύχει στην 3Κ σε θέση ΔΕ. Ήταν τρεις οι θέσεις σε αυτόν τον κωδικό και εγώ έχω πάρει την πρώτη με τα περισσότερα μόρια. Αν κάποιος κάνει αίτηση θεραπείας μπορεί να μου πάρει τη θέση και να μείνω εκτός; Ή αφού έχω τα μόρια να πάω σε μία άλλη θέση από αυτές που έχω επιλέξει; Σας ευχαριστώ.

«Έχοντας καταλάβει την πρώτη από τις τρεις θέσεις πολύ δύσκολα κινδυνεύετε. Αν η βαθμολογία σας είναι ικανή να σας κατατάξει στους επιτυχόντες τότε δεν πρόκειται να μείνετε εκτός των διορισθέντων.» 

 

  • Να σας κάνω μια ερώτηση κι εγώ. Όταν είχα κάνει τα χαρτιά μου για την 3Κ είχα τον πατέρα μου άρρωστο με ποσοστό αναπηρίας 80% και ήταν εν ζωή. Τώρα που έχουν βγει τα τελικά, ο πατέρας μου έχει πεθάνει και μου έχουν πει πως υπάρχει πρόβλημα. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό το ερώτημα; Τι να κάνω;

«Σύμφωνα με τους όρους τις προκήρυξης τα προσόντα, τα κριτήρια ή οι ιδιότητες για τον κάθε υποψήφιο πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Ως εκ τούτου από τη στιγμή που κατά το χρόνο λήξεως της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ο πατέρας σας ζούσε πληρούσατε τους όρους για να καταλάβετε μία εκ των ειδικών θέσεων. Επομένως, εκτιμούμαι ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο διορισμό σας. Συλλυπητήρια για την απώλειά σας.»

 

  • Γεια σας. Θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε ποτέ μπορούμε να κάνουμε αίτηση θεραπείας για την 3Κ ως ΥΕ.

«Δεν υπάρχει προθεσμία. Αν ήσασταν στους προσωρινούς πίνακες και δεν είστε στους οριστικούς ίσως θα πρέπει να περιμένετε το έγγραφο από τον ΑΣΕΠ ώστε να είστε απολύτως σίγουρος για τον λόγο που είστε εκτός των οριστικών πινάκων.»

 

  • Ήμουν προσωρινά επιτυχών σαν ΔΕ οδηγών. Είμαι κάτοχος απολυτηρίου τεχνικού επαγγελματικού λυκείου του τμήματος βιομηχανικών εγκαταστάσεων και βιομηχανικής παραγωγής του μηχανολογικού. Το ΤΕΛ είχε 2 ειδικότητες στην μηχανολογία. Την δικιά μου και την ψυκτικών εγκαταστάσεων. Στην προκήρυξη για οδηγός στα κύρια προσόντα είχε και το τεχνικό επαγγελματικό λύκειο αντίστοιχο πτυχίο και κατέθεσα την αίτηση μου στα κύρια προσόντα. Έκπληκτος είδα στα οριστικά ότι με πέρασε το ΑΣΕΠ στην Α επικουρία. Μετά από συνομιλία μου με το Υπ. Παιδείας μου είπαν ότι δεν υπάρχει αντιστοίχιση του πτυχίου μου με την ειδικότητα των οδηγών αλλά υπάρχει μόνο συνάφεια λόγω του ότι υπάρχουν πολλά βασικά μαθήματα στο πτυχίο μου όπου είναι ίδια με τα συστήματα μηχανών και αυτοκινήτων ΤΕΕ β’ κύκλου και πως κακώς το ΑΣΕΠ το έχει στην αντιστοίχιση. Θα μου στείλει το Παιδείας έγγραφο που πιστοποιεί την συνάφεια. Τι γίνεται και τι μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση που το ΑΣΕΠ ζητεί αντίστοιχο πτυχίο στην προκήρυξη από τεχνικό λύκειο το όποιο δεν έχω;

«Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση θεραπείας ισχυριζόμενος ότι το πτυχίο σας είναι αντίστοιχο με όσα πτυχία αναλυτικά αναφέρονται στον κωδ. 712, λόγω των συναφών μαθημάτων, προσκομίζοντας και το έγγραφο που θα σας χορηγήσει το Υπ. Παιδείας.»

 

  • Καλημέρα σας. Να ρωτήσω κάτι. Tελείωσα ΕΠΑΛ, πήρα πτυχίο βοηθών νοσηλευτών και απολυτήριο λυκείου το 2013 και τα δύο το δύο έτος. Τα κατέθεσα και τα δύο στην 3Κ. Πρώτο έβαλα το πτυχίο γιατί είχα βαθμολογία 20 και δεύτερο το απολυτήριο. Στο ΑΣΕΠ μου μέτρησαν μόνο το ένα. Και μου έκανε εντύπωση  ότι μου μέτρησαν το απολυτήριο που το είχα δεύτερο. Γιατί συνέβη αυτό; Mήπως για το λόγο ότι τα πήρα και τα δύο το ίδιο έτος; Και γιατί μου μέτρησαν το δεύτερο (απολυτήριο); Με τα προσωρινά πέρασα ΔΕ ζυγιστών και με τα οριστικά πέρασα ΔΕΥΑ καταμετρητών, με ειδική εμπειρία που είχα ως ζυγίστρια.

«Προφανώς από το ΑΣΕΠ υπήρξε η εκτίμηση ότι το πτυχίο βοηθών νοσηλευτών δεν ήταν μεταξύ των πτυχίων που απαιτούσε η θέση στην οποία διοριστήκατε, ενώ το απολυτήριό σας ήταν. Ως εκ τούτου προσμέτρησε ως κύριο τίτλο σας το απολυτήριο και δεν έλαβε καθόλου υπόψιν το πτυχίο βοηθών νοσηλευτών.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ