23.02.20 | 09:23

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΤΡΕΩΝ

Επιχειρηματίας ο... συνταξιούχος που προχώρησε σε κατάσχεση ο δήμος Πατρέων
27.03.19 | 13:43

Επιχειρηματίας ο... συνταξιούχος που προχώρησε σε κατάσχεση ο δήμος Πατρέων

Σε ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα αναφέρεται ότι ο Δήμος Πατρέων προχώρησε σε αναγκαστική κατάσχεση σε συνταξιούχο για οφειλές στο Δήμο.

Όπως ενημερώνει όμως η Δημοτική Αρχή, «για την αποκατάσταση της αλήθειας», ο συγκεκριμένος συνταξιούχος είναι γνωστός επιχειρηματίας, που στο παρελθόν δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της εστίασης, των μέσων ενημέρωσης στην πόλη και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε βαλκανικές χώρες, που σήμερα οφείλει πάνω από 57.000 ευρώ στο Δήμο.

«Με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας, δεν έχει αποδώσει στο Δήμο Πατρέων τσακιστό ευρώ για την κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων, και για το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων για τα δύο καταστήματα εστίασης που  ήταν ιδιοκτήτης.

Ενώ κλήθηκε εγγράφως από το Δήμο για να τακτοποιήσει τις οφειλές του,  ουδέποτε εμφανίστηκε, ούτε προέβη σε κάποια ενέργεια.

Υπενθυμίζουμε ότι 142 άτομα έχουν συνολικές οφειλές προς στο Δήμο 46 εκατομμύρια 235 χιλιάδες ευρώ. Για αυτή την κατηγορία των μεγαλοοφειλετών, πάνω από 50.000 ευρώ οφειλής, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να προχωρήσουν οι υπηρεσίες σε όλες τις νομικές διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.

Η Δημοτική Αρχή σε όλη τη θητεία της δεν έχει προχωρήσει σε καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό σε λαϊκές οικογένειες επαγγελματίες και εμπόρους. Αντίθετα πήρε μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών και ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματά τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο σε Απόφασή του την 3η Μάη του 2108, ζητούσε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που  να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν, ούτε έχουν να πληρώσουν. Αυτή η πρόταση , την οποία υιοθέτησε και άλλοι Δήμοι όπως και η ΚΕΔΕ, κατατέθηκε στη Βουλή αλλά δεν ψηφίστηκε από κανένα κόμμα εκτός του ΚΚΕ.

Σαν Δημοτική Αρχή έχουμε επιλέξει μετερίζι. Είμαστε με την πλειοψηφία του πατραϊκού λαού που στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική και από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε κάναμε ότι περνάει από το χέρι μας να πληρώσουν οι έχοντες που επί χρόνια είχαν ασυλία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ