27.09.20 | 02:23

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Επίτιμος Δημότης Παπάγου - Χολαργού ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος
05.10.18 | 16:45

Επίτιμος Δημότης Παπάγου - Χολαργού ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις «Ημέρες Περικλέους», έναν θεσμό προς τιμήν του Περικλή, που αποτελεί σύμβολο του Δήμου, αλλά και μια από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες, αφού το όνομά του ταυτίστηκε με την εποχή που άνθισε η Δημοκρατία, οι τέχνες, τα γράμματα και οι επιστήμες.

Στο πλαίσιο του θεσμού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, το Σάββατο 13/10 και ώρα 19:30, κατά την οποία θα ανακηρυχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, «Επίτιμος Δημότης Παπάγου – Χολαργού» και θα του απονεμηθεί το «Βραβείο Περικλέους», ως ένδειξη σεβασμού στον ανώτατο άρχοντα της χώρας και πρεσβευτή της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Σάββατο 13 Οκτωβρίου & ώρα 19:30

  • Χαιρετισμός Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλου
  • Ομιλία από τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ με θέμα «Περίκλεια οικοδομικά προγράμματα».
  • Τελετή Ανακήρυξης της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κύριου Προκοπίου Παυλοπούλου σε Επίτιμο Δημότη Παπάγου – Χολαργού και απονομή του «Βραβείου Περικλέους 2018».
  • «Χορεύοντας την ιστορία». Αρχαίος ελληνικός χορός από την ομάδα αρχαίας όρχησης θεάτρου «Δόρα Στράτου», με αρχαία μουσικά όργανα. Συντονίζει, η κα Άννα Λάζου, Επίκουρη Καθηγήτρια Φιλοσοφικής και Ανθρωπολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αφηγητής κειμένων: ο ηθοποιός κ. Γιώργος Κιμούλης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ