24.02.20 | 18:51

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΙΛΚΙΣ

Επίτιμος δημότης Κιλκίς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος
25.06.13 | 12:18

Επίτιμος δημότης Κιλκίς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος

Επίτιμο δημότη ανακήρυξε η Δημοτική Αρχή Κιλκίς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο με την ευκαιρία της «υψηλής» επίσκεψής του στην πόλη, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον πανηγυρικό εορτασμό της 100ης επετείου από τη Μάχη και την απελευθέρωση του Κιλκίς.

Η τελετή ανακήρυξης του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας σε επίτιμο δημότη έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, αμέσως μετά την θερμή υποδοχή, αλλά και τις εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού που του επιφύλαξε η τοπική κοινωνία, αλλά και σύσσωμες οι Αρχές του τόπου, την παραμονή της επετείου, το απόγευμα της Πέμπτης, 20 Ιουνίου 2013.

Τον Μακαριώτατο καλωσόρισε ο Αν. Δήμαρχος, Π. Κολότσιος, ο οποίος αφού τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, τόνισε την αναγκαιότητα της συνδρομής της Εκκλησίας στην εθνική προσπάθεια για ανάταξη της χειμαζόμενης πατρίδας μας.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος στην ομιλία του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις Αρχές του τόπου για την πρόσκληση που του απηύθυναν, επισημαίνοντας ότι, «ο λαός χρειάζεται τη συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία».

Την απόφαση αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη της πόλης, που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, ως ελάχιστο δείγμα τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπό του, ανέγνωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Κώστας Γιαννόπουλος. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ