07.08.20 | 18:19

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ » Σ.Π.Α.Π.

Επιθεώρηση στο πυροφυλάκειο τoυ Σ.Π.Α.Π. στο Δάσος Συγγρού
29.07.13 | 14:51

Επιθεώρηση στο πυροφυλάκειο τoυ Σ.Π.Α.Π. στο Δάσος Συγγρού

Το πυροφυλάκειο του Σ.Π.Α.Π. στο Δάσος Συγγρού, στο οποίο συμμετέχει εθελοντικά η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου - Μελισσίων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να επιθεωρήσει το χώρο ευθύνης των Προσκόπων, σχετικά με τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την πυροπροστασία και πυρασφάλεια του Δάσους.    

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κτήμα Συγγρού, ο κ. Πατούλης, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Νικόλαου Πέππα και μελών του ΙΓΕ, ξεναγήθηκε στο χώρο, ενημερώθηκε για το έργο της πυροπροστασίας που έχουν αναλάβει οι Πρόσκοποι για το μήνα Ιούλιο στο Κτήμα Συγγρού και αντάλλαξε απόψεις με τον Τοπικό Έφορο Προσκόπων Αμαρουσίου - Μελισσίων Νίκο Μπόγδανο. 

Παράλληλα, συνεχάρη το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για την εθελοντική προσφορά του και σε αυτόν τον τομέα, σημειώνοντας ότι «μέσα από τη αγαστή και στενή των δύο φορέων μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας και να διασφαλίσουμε το Δάσος Συγγρού από τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς». 
  
Στη συνέχεια, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του Σ.Π.Α.Π., όπου διεξήχθη σύσκεψη με τους εργαζόμενους και τους εθελοντές του Συνδέσμου.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Αμαρουσίου διέθεσε στα μέλη των Προσκόπων που συμμετείχαν στις δράσεις πυροπροστασίας του Κτήματος Συγγρού: 

- Μία στρατιωτική σκηνή 12 ατόμων.

- 3 ασύρματα επικοινωνία τύπου UV-3R Dual Band.

- 2 πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως ABC PA 6 Kg έκαστος.

- 1 πλήρες φαρμακείο.

- 2 βεντάλιες για την αποκομιδή φύλλων, 2 τσάπες, 2 φτυάρια, κρεβάτια, υπνόσακους, κινητό τηλέφωνο και κιάλια προβολείς – φακούς.                  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ