23.06.18 | 22:25

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΘΕΣΗ Παππά σε Ν.Δ. και Καναλάρχες για τις δηλώσεις "πόθεν έσχες"
09.01.17 | 09:48

ΕΠΙΘΕΣΗ Παππά σε Ν.Δ. και Καναλάρχες για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

Δήλωση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, αναφορικά με την προσφυγή της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας κατά πρώτον, με προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Νικολάου Σακελλαρίου, να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής των δηλώσεων "πόθεν έσχες" των μελών της Ένωσης, αλλά και για όλα τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της προσφυγής των 5 Δικαστικών Ενώσεων και κατά δεύτερο, να μην υποβάλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ:

«Οι ιδιοκτησίες των καναλιών ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής.

Ζητούν -με προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ στο ΣτΕ- να εξαιρεθούν οι ίδιοι και τα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεών τους από τον έλεγχο του πόθεν έσχες τους.

Πρόκειται για μια ενέργεια πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό.

Πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη από τη μη πληρωμή τέλους συχνοτήτων και του φόρου διαφήμισης. Μεγαλύτερη και από τις σκανδαλώδεις αντισυνταγματικές παρατάσεις λειτουργίας που εξασφάλιζαν κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς.

Περιμένουμε να μας εξηγήσουν με ποια λογική θα υποχρεούται σε έλεγχο πόθεν έσχες ο κάθε ένας από τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα κανάλια, αλλά θα εξαιρούνται οι κατά τεκμήριο βαθύπλουτοι επιχειρηματίες-καναλάρχες, καθώς και τα πλουσιοπάροχα αμειβόμενα μεγαλοστελέχη τους.

Τι θέλουν να κρύψουν; Γιατί χρειάζονται αυτό το σκοτεινό πέπλο;

Επίσης, περιμένουμε από την “Ηχώ των Καναλαρχών”, τη ΝΔ, να τοποθετηθεί άμεσα σχετικά με τη νέα απαίτηση των επιχειρηματιών-φίλων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ