31.05.20 | 15:06

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΕΤΣΟΒΟΥ

Επίθεση του Δημάρχου Μετσόβου στον Αλ. Τσίπρα για το "βλαχοδήμαρχοι"
04.09.13 | 18:31

Επίθεση του Δημάρχου Μετσόβου στον Αλ. Τσίπρα για το βλαχοδήμαρχοι

Έντονη είναι η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής του Μετσόβου, στον χαρακτηρισμό του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, περί «βλαχοδημάρχων» και σε ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφει ως «Βλαχοδήμαρχος» Μετσόβου, ο Νικόλαος Τσομπίκος αναφέρει ότι, «τέτοια άστοχα και αδόκιμα λεγόμενα, φέρουν στην επικαιρότητα πολιτικούς με μηδενικά ιδανικά και παρωχημένη ιδεολογία, που βουλιάζουν στην πολιτική τους μηδαμινότητα και στην ανυπαρξία του πολιτικού τους κενού»!

«Αλλιώς πολιτικοί, τύπου Τσίπρα, θα ήταν απλώς πρωταγωνιστές στο Θέατρο Σκιών του αείμνηστου Ευγένιου Σπαθάρη, ενώ με τις γνωστές τους μπουρδολογίες μπορεί να κρατηθούν στην επικαιρότητα, ως πότε όμως; Κάποτε κι αυτά τα φώτα θα σβήσουν…

Αγαπητέ, Αλέξη Τσίπρα, αν με τους «βλαχοδήμαρχους» εννοείς όσους πάσχουν από έλλειψη κουλτούρας, καλλιέργειας και ηθικής έκανες ένα βήμα προς την αυτογνωσία κι εμείς ως Δημοτική Αρχή Μετσόβου σου θυμίζουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί Βλάχοι», πρόσθεσε.

Η Δημοτική Αρχή Μετσόβου, αφού κάνει ειδική αναφορά στους Εθνικούς Ευεργέτες, πολιτικούς και αγωνιστές, διερωτάται, από πότε οι Βλάχοι, πέρασαν ως συνώνυμο του «αγροίκου» στη γλώσσα μας, για να προσθέσει:

«Ίσως κάποιοι κουλτουριάρηδες μεγαλοαστοί πολιτικοί, τύπου Τσίπρα, προκειμένου να τραβήξουν διαχωριστική γραμμή μεταξύ της «ιντελιγκέντσια» τους και της αγνής και άδολης φυσικότητας που αντιπροσωπεύουν οι ορεσίβιοι, δημιούργησαν αυτό τον απαξιωτικό, για τους Βλάχους, όρο. Σας γνωρίζουμε, όμως, κ.Τσίπρα, ότι οι Βλάχοι δεν είναι οι άξεστοι των βουνών που πιθανόν φαντάζεστε. Μιλάμε για ανθρώπους με μόρφωση, με τρόπους και πνευματική καλλιέργεια, εμπόρους, επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και ευεργέτες. Κυρίως αυτό το τελευταίο, κ.Τσίπρα, θα έπρεπε να το ξέρετε ως απόφοιτος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στο οποίο σπουδάσατε έγινε χάρη στη μεγαλοσύνη κάποιων ευεργετών Βλάχων. Ή μήπως λόγω των συνδικαλιστικών σας ασχολιών δεν έχετε πατήσει το πόδι σας σε αυτό;».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Εμείς ως πραγματικοί Βλάχοι, μεν, είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας, ως Δημοτική Αρχή, δε, είμαστε διπλά περήφανοι που υπηρετούμε στο ορεινό Μέτσοβο, δικαιωνόμαστε καθημερινά για τον αγώνα που δίνουμε και διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, οι στόχοι μας θα επιτευχθούν, καθώς η ανοδική πορεία ανάπτυξης όλου του Δήμου Μετσόβου αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη του έργου μας μέχρι σήμερα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ