19.01.19 | 06:09

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η επιστολή συνάντησης των ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ με τον Πρωθυπουργό
17.05.18 | 15:51

Η επιστολή συνάντησης των ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ με τον Πρωθυπουργό

Κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, απέστειλαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ., Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κ. Αγοραστός, με το αίτημα άμεσης συνάντησης με τα Προεδρεία των δύο Ενώσεων, προκειμένου να του καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης «για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο θεσμός και η χώρα».

Στη σχετική επιστολή που εστάλη στον Πρωθυπουργό, οι κ.κ. Πατούλης και Αγοραστός καλούν τον Πρωθυπουργό να ορίσει μία συνάντηση εντός των επόμενων ημερών, επικαλούμενοι την αδυναμία συνεννόησης και σύνθεσης απόψεων με τον υπουργό Εσωτερικών, με αφορμή το προτεινόμενο σχέδιο νόμου «Κλεισθένης Ι».

Στην επιστολή επισημαίνεται «η κρισιμότητα των στιγμών αλλά και η αγωνία σύσσωμης της Αυτοδιοίκησης για το μέλλον του θεσμού» και υπογραμμίζεται πως, «η Αυτοδιοίκηση έχει την ειλικρινή διάθεση να ξεκινήσει ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος με στόχο τη δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων που θα συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσει η χώρα το στοίχημα της ανάπτυξης».

Με αφορμή την επιστολή που εστάλη στον Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει:

«Η Αυτοδιοίκηση συντεταγμένα, με ωριμότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση. Έχουμε την ιστορική ευθύνη να προασπίσουμε το κύρος του θεσμού μας, διεκδικώντας μία ισχυρή Τοπική Διακυβέρνηση, μέσω της αποκέντρωσης, που θα φέρει την ανάπτυξη στη χώρα».

Επισυνάπτεται η επιστολή

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ | Προβολή/κατέβασμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ