16.06.21 | 20:46

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
06.02.14 | 09:00

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Επιστολή στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, έστειλε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, καλώντας την Κυβέρνηση να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. 

Την επιστολή συνυπογράφουν και οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Κορδελιού-Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης και Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

«Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αποτελεί μια πολιτιστική όαση για τη Θεσσαλονίκη και για τις Δυτικές Συνοικίες της. 

Η ακτινοβολία του ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και συχνότατα προβάλλεται στο εξωτερικό, εγγράφοντας το δήμο Παύλου Μελά στον πολιτιστικό χάρτη της Ευρώπης. 

Για το λόγο αυτό, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πρέπει να συνεχίσει να κοσμεί με το έργο και την προσφορά του τον δήμο μας» σημειώνει μεταξύ άλλων, ο κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος. 

Στην επιστολή τους οι πέντε δήμαρχοι μεταξύ άλλων τονίζουν:

«Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει και για το 2014 εξασφαλίσει ένα μεγάλο αριθμό συνεργασιών με μουσεία του Λονδίνου, του Άμστερνταμ, της Βόννης, του Τορίνο, της Βενετίας, της Μόσχας, κ.α. και έχει καταρτίσει έναν πλούσιο εκθεσιακό προγραμματισμό ο οποίος θα υλοποιηθεί αποκλειστικά από ήδη διασφαλισμένες χορηγίες.

Ωστόσο, από τον εγκεκριμένο για το 2014 προϋπολογισμό των 500.000 ευρώ (περικομμένο κατά 28,5% από πέρυσι) και τα υπόλοιπα έσοδά του, είναι αδύνατον να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες, δηλ. τη μισθοδοσία, την εισφορά-ενοίκιο στη Μονή Λαζαριστών όπου εδρεύει, τη ΔΕΗ και ασφαλώς το υψηλό κόστος της στατικής φύλαξης και των ασφαλίστρων της συλλογής Κωστάκη» και καταλήγουν:

«Η αδυναμία του Μουσείου να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαραίτητες λειτουργικές δαπάνες δημιουργούν τον ορατό κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας του. 

Σας απευθύνουμε έκκληση, να εξετάσετε κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του».    

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ