20.09.20 | 10:55

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Επιστολή του Γ. Κουράκη στον Πρωθυπουργό για τους μικροομολογιούχους
27.01.14 | 12:10

Επιστολή του Γ. Κουράκη στον Πρωθυπουργό για τους μικροομολογιούχους

Επιστολή στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να εξετάσει το θέμα των μικροομολογιούχων, οι οποίοι υπέστησαν μεγάλο πλήγμα από το «κούρεμα» των ομολόγων το Μάρτιο του 2012, απέστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, Γιάννης Κουράκης. 

Την πρωτοβουλία ανέλαβε, μετά από επίσκεψη που του έκαναν πολίτες - κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας του «κουρέματος». 

Στην επιστολή, ο κ. Κουράκης ζητά από τον Πρωθυπουργό να αποκατασταθεί η αδικία.

«Αυτή η συμπεριφορά της Πολιτείας», τονίζει ο Δήμαρχος στην επιστολή του, «σε βάρος ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό Δημόσιο και έσπευσαν εθελοντικά να βοηθήσουν την εθνική προσπάθεια, για να μειωθεί ο εξωτερικός δανεισμός της χώρας, είναι καταφανώς άδικη».

Παρουσιάζει, δε, την εικόνα ενός Δημοσίου, που όχι μόνο δεν τηρεί τα συναλλακτικά ήθη, αλλά παραβιάζει και κάθε κανόνα δικαίου. 

«Έκτοτε», επισημαίνει, «αν και συμπληρώνονται σχεδόν δύο χρόνια και παρά τις δεσμεύσεις που έχουν κατά καιρούς δοθεί, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, και φαίνεται σα να έχει ξεχαστεί εντελώς το θέμα, γεγονός που έχει δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε 15.000 οικογένειες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ