29.05.20 | 13:03

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Επιστολή του Δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας προς τον Νίκο Δένδια
27.01.14 | 16:35

Επιστολή του Δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας προς τον Νίκο Δένδια

Να αναλάβει τις ευθύνες του καλεί τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, μετά τα νέα έκτροπα που προκάλεσε το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο κ. Τζανής επαναλαμβάνει ότι, πρέπει άμεσα να αυξηθούν οι αστυνομικές περιπολίες στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας των δημοτών από κάθε είδους φασιστικές επιθέσεις θρασύδειλων στοιχείων.

«Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν επιβεβλημένη η συνεχής αστυνομική παρουσία στο Δήμο μας, ωστόσο παρά τις εκκλήσεις δεν εισακουστήκαμε και γινόμαστε εκ νέου μάρτυρες μίας άνανδρης επίθεσης κατά την οποία από θαύμα δε θρηνήσαμε νέα θύματα», τονίζει ο κ. Τζανής.

Συμπληρώνει ότι, χρειάζεται επειγόντως επανασχεδιασμός και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης μετά μάλιστα και την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας που ενίσχυε - εν μέρει - το αίσθημα της ασφάλειας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Το Σάββατο 25/1/2014 λίγο πριν τις 11 το πρωί, έκαναν «δυναμική επανεμφάνιση» τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής, ξυπνώντας τις εφιαλτικές μνήμες από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά.

Το θέατρο της βίαιης δράσης τους ήταν και πάλι η πόλη μας, το Κερατσίνι, ο τόπος δηλαδή όπου με τη δράση τους οδήγησαν στη δολοφονία ενός 34χρονου συνανθρώπου μας. Χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

Ντυμένοι στα μαύρα, φορώντας κράνη, 100 περίπου χρυσαυγίτες - που φώναζαν «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» - κατέστρεψαν τον περιβάλλοντα χώρο και τα διάφορα αντικείμενα στη μνήμη του Π. Φύσσα, στο σημείο της δολοφονίας του και κατόπιν - αδιαφορώντας για το ότι πρόκειται για κατοικημένη περιοχή - επέδραμαν με δολοφονικές διαθέσεις εναντίον του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού «Ρεσάλτο».

Εκεί, χωρίς να δίνουν καμία σημασία στην έννοια της ανθρώπινης ζωής, αλλά και των ζημιών που προκαλούσαν σε παραπλήσια σπίτια και αυτοκίνητα, εξαπέλυσαν επίθεση με τούβλα, μάρμαρα και πέτρες εναντίον του «Ρεσάλτο», στο χώρο του οποίου βρίσκονταν εκείνη την ώρα περίπου 15 συμπολίτες μας.

Η ρίψη των αντικειμένων εναντίον του "Ρεσάλτο", όχι μόνο έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των θαμώνων του, αλλά προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές στα διπλανά σπίτια.

Είναι δε ενδεικτικό ότι οι πέτρες των νεοναζί έσπασαν τα τζάμια σε δωμάτιο μικρού κοριτσιού, το οποίο - ευτυχώς - απομακρύνθηκε εγκαίρως από τους γονείς του.

Κύριε Υπουργέ,

Δυστυχώς η απουσία των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ, υπήρξε ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ μολονότι οι Χρυσαυγίτες είχαν πραγματοποιήσει με στρατιωτικό βήμα την παρέλαση τους στην περιοχή προτού επιτεθούν στο «Ρεσάλτο».

Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην πόλη μας, μετά την στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ΖΗΤΑΕΙ να αυξηθούν

ΑΜΕΣΑ οι αστυνομικές περιπολίες στο Δήμο μας για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας των δημοτών από κάθε είδους φασιστικές επιθέσεις θρασύδειλων στοιχείων.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν επιβεβλημένη η συνεχής αστυνομική παρουσία στο Δήμο μας , ωστόσο παρά τις εκκλήσεις μας δεν εισακουστήκαμε και γινόμαστε εκ νέου μάρτυρες μίας άνανδρης επίθεσης κατά την οποία από θαύμα δε θρηνήσαμε νέα θύματα.

Χρειάζεται επειγόντως επανασχεδιασμός και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης μετά μάλιστα και την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας που ενίσχυε - εν μέρει - το αίσθημα της ασφάλειας.

ΖΗΤΑΜΕ να επιληφθείτε ΑΜΕΣΑ ενός τόσο σημαντικού ζητήματος, που αφορά την Προστασία και την Ασφάλεια 200.000 πολιτών, που ζουν κι εργάζονται στην πόλη μας…

Τα «σταγονίδια» του νεοναζισμού δεν έχουν θέση στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Δύο περιοχές ΣΥΜΒΟΛΑ του αντιφασιστικού αγώνα… Θα πρέπει το Ελληνικό κράτος να μην επιτρέψει την «εξαγωγή» των ραγδαία αυξανόμενων φαινομένων βίας στις γειτονιές της πόλης μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ