04.06.20 | 09:49

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Επιστολή του Δημάρχου Καλαβρύτων για τη μεταφορά των μαθητών
08.10.13 | 11:05

Επιστολή του Δημάρχου Καλαβρύτων για τη μεταφορά των μαθητών

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, για το σοβαρό θέμα της καθυστέρησης, της έναρξης της μεταφοράς των μαθητών, στο Δήμο Καλαβρύτων, πλέον των άλλων ενεργειών του, απέστειλε προς όλους τους αρμόδιους φορείς το παρακάτω επείγον έγγραφό του, ζητώντας να παρακαμφθούν τα «τυπολατρικά και γραφειοκρατικά εμπόδια» - όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται - και να ξεκινήσει άμεσα η μεταφορά των μαθητών στον ορεινό Δήμο Καλαβρύτων.

Το έγγραφο 

Προς: 

1) Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη 

2) Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο 

3) Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα 

4) Τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο 

5) Τη Δ/νση Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού, Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος 

6) 26η Διεύθυνση Συντονισμού και Ελέγχου Εφαρμογής Δημoσιολογιστικών Διατάξεων 

7) Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας 

8) Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Πάτρα.

ΘΕΜΑ: 

Άμεση επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος της συνεχιζόμενης καθυστέρησης της μεταφοράς των μαθητών στο Δήμο Καλαβρύτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ:

1. Το υπ’ αριθμ. πρωτ. 14712/25-09-2013 έγγραφό μας.

2. Η από 04-10-2013 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών του Γυμνασίου – Λυκείου και ΕΠΑΛ Καλαβρύτων.

3. Το από 04-10-2013 έγγραφο του Συλλόγου Γονέων Μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Καλαβρύτων

Σε συνέχεια του παραπάνω, υπ’ αριθμ. (1) σχετικού εγγράφου μας, και των επανειλημμένων – καθημερινών οχλήσεών μας, για την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος, της καθυστέρησης έναρξης, της μεταφοράς των μαθητών των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου Καλαβρύτων, η οποία συνεχίζεται, εδώ και ένα (1) και πλέον μήνα, με αποτέλεσμα οι μαθητές του ορεινού και δύσβατου Δήμου μας, να μην μεταφέρονται προς και από τα Σχολεία τους, να χάνουν τα μαθήματά τους και να στερούνται το βασικό αγαθό, ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα, της μόρφωσης.

Η συνεχιζόμενη, αυτή, κατάσταση δεν περιποιεί τιμή στις Υπηρεσίες και στο φορέα που είναι αρμόδιος για τη μεταφορά των μαθητών και δεν μπορεί άλλο να συνεχίζεται.

Ασφαλώς, αποτελεί, καλό σημάδι, η πραγματοποίηση, χθες, της σύσκεψης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου και με τη συμμετοχή, από το Δήμο Καλαβρύτων, του Αντιδημάρχου Παιδείας, κ. Νίκου Μαγκαφά, του Προέδρου του ΚΤΕΛ Αχαΐας, του προέδρου των Αυτοκινητιστών Καλαβρύτων και υπηρεσιακών παραγόντων, στην οποία, πιστεύω ότι, διευκρινίστηκαν τα θέματα και διορθώθηκαν οι λανθασμένοι υπολογισμοί του κόστους των δρομολογίων.

Όμως, δεν αρκεί μόνο αυτό, γιατί, πρέπει τάχιστα η συμφωνία αυτή, να σταλεί για προσυμβατικό έλεγχο στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε, να ξεκινήσουν οι μεταφορές.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γι’ αυτή την κατάσταση, οι μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ των Καλαβρύτων, ξεκίνησαν, από χθες και συνεχίζουν και σήμερα, κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος των Καλαβρύτων και θα ακολουθήσουν και τα άλλα σχολεία του Δήμου μας.

Σας αποστέλλω την, από 04-10-2013, απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών, καθώς και την, από 04-10-2013, απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κλειτορίας, για να κατανοήσετε, πλέον των δικών μου εγγράφων, την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Καλάβρυτα, στον τομέα της μη μεταφοράς των μαθητών, καθώς και τα άλλα σοβαρά προβλήματα, όπως η έλλειψη καθηγητών, που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας.

Σας καλώ, να επιλύσετε ΑΜΕΣΑ το σοβαρό αυτό πρόβλημα, να αγνοήσετε τους γραφειοκρατικούς και τυπολατρικούς υπολογισμούς των υπηρεσιών σας, να μην μεταθέτετε τις ευθύνες, εκεί που δεν υπάρχουν, και να ξεκινήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αύριο, Τετάρτη 09-10-2013, η μεταφορά των μαθητών, στο Δήμο Καλαβρύτων.

Μπροστά στον ιερό σκοπό της εξασφάλισης της μόρφωσης στους μαθητές μας, δε χωρούν και δεν έχουν θέση τυπολατρίες, καθυστερήσεις και λανθασμένοι υπολογισμοί.

Σε περίπτωση που συνεχισθεί, η σημερινή, απαράδεκτη κατάσταση, έχετε ακέραιη την ευθύνη για τις, δικαιολογημένες, πλέον, αντιδράσεις που θα προκληθούν και θα κλιμακωθούν, όπως επέκταση των καταλήψεων των σχολείων, συγκέντρωση, πορεία και διαδήλωση στην Περιφέρεια, κ.α., πλέον του ότι, με ευθύνη σας, στερούνται οι μαθητές μας τη μόρφωσή τους, σήμερα, στην Ελλάδα του 2013.

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

Γιώργος Λαζουράς»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ