09.08.20 | 04:51

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Επιστολή 7 αιρετών προς τον Υπουργό Εσωτερικών για το θέμα της Δ.Ε. Βοιών
15.01.14 | 19:56

Επιστολή 7 αιρετών προς τον Υπουργό Εσωτερικών για το θέμα της Δ.Ε. Βοιών

Συνεχίζεται η «θύελλα» αντιδράσεων, που «σήκωσε» η επιστολή - καταγγελία του Δημάρχου Μονεμβάσιας, Ηρακλή Τριχείλη, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, σύμφωνα με την οποία, η Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ., Φεβρωνία Πατριανάκου προωθεί την απόσχιση της Δ.Ε. Βοιών από το Δήμο Μονεμβάσιας.

Αυτή τη φορά, 7 νυν και πρώην αιρετοί - συμπεριλαμβανομένου και του κ. Γ. Μέντη, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στο epoli.gr την 10.01.14 - με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη κάνουν λόγο για «ανακρίβειες και εσκεμμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας» από τον Δήμαρχο της Μονεμβάσιας, Ηρ. Τριχείλη.

Ακολουθεί η επιστολή

«Θέμα: Ενημέρωση για επανασύσταση Δήμου Βοιών Λακωνίας

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της από 07-01-2014 (αρ.πρωτ. 202) επιστολής του Δημάρχου Μονεμβασίας  την οποία, λόγω του πλήθους των ανακριβειών της και της εσκεμμένης διαστρέβλωσης των γεγονότων θεωρούμε προκλητική, προσβλητική του πρώτου πολίτη του Δήμου προς τους Δημότες του της Δ.Ε. Βοιών αλλά και προς τα θεσμικά όργανα, που σ' αυτήν αναφέρονται, νοιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση αποκαθιστώντας την αλήθεια να σας υπενθυμίσουμε τα ακόλουθα:

Ο Καποδιστριακός Δήμος Βοιών (8.000 απογραφέντες κάτοικοι περίπου, ενώ είναι άνω των 10.000 οι πραγματικοί σήμερα διαβιούντες) με 12 Δ. Δ. και έδρα τη Νεάπολη (3.190 κάτοικοι περίπου) ο δεύτερος του Νομού Λακωνίας, πλήρως ηλεκτρονικά και τεχνικά οργανωμένος, με 34 μονίμους υπαλλήλους, προϋπολογισμούς και Τεχνικά Προγράμματα  την τελευταία οκταετία της περιόδου (2002 - 2010) της τάξεως των 6 εκ. και 1,2 εκ. ευρώ, αντίστοιχα, ετησίως, με ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και μελέτες της τάξεως των 20 εκ. ευρώ υλοποιούμενα με μέριμνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είχε προταθεί από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) να αποτελέσει έναν νέο «Καλλικρατικό» Δήμο συνενούμενος με αυτόν της Μονεμβάσιας και της Κοινότητας Ελαφονήσου.

Δυστυχώς, επεκράτησαν τότε κάποιες σκοπιμότητες και λάθη, που είναι γνωστά σε όλους και παρά τις έντονες αντιδράσεις μας, προκρίθηκε η συνένωση του Δήμου, με άλλους τέσσερις (Μολάων - Μονεμβάσιας - Ασωπού - Ζάρακα), με έδρα τους Μολάους, 70 χλμ. από τον Δήμο μας και σύσταση του νέου Δήμου Ελαφονήσου, νησιού με 700 περίπου κατοίκους, απέχοντας λιγότερο από 500 μέτρα από την απέναντι ξηρά με ηπειρωτική έκταση, όμορη στην Δ.Ε. Βοιών, 6 τετρ. χλμ. περίπου και από τη Νεάπολη, 8 περίπου χλμ.

Τα όσα ισχυρίζεται ο Δήμαρχος στην επιστολή του ότι, ελέχθησαν από τη Βουλευτή κα. Φ. Πατριανάκου, κατά την τελετή της κοπής της πίτας της Δ.Ε., την ημέρα των Θεοφανείων, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας και του Υπουργού και Βουλευτή μας, κ. Λ. Γρηγοράκου, αλλά και περί «ξηλώματος» του "Καλλικράτη" και έργων που δεν είχαν γίνει την τελευταία 30 ετία στην Δ.Ε. Βοιών είναι τελείως αναληθή, προκάλεσαν τη νοημοσύνη όλων των συμπολιτών μας και εύλογα προκύπτει το ερώτημα σε όλους μας προς τι αυτά τα ψεύδη; πόθεν προέρχεται και πού εδράζεται το έντονο ενδιαφέρον του Δημάρχου για την Δ.Ε. Βοιών και γιατί αν όντως ενδιαφέρεται και σέβεται τους Βατικώτες δεν λαμβάνει υπόψη του, τη σχεδόν καθολική επιθυμία τους.

Κε Υπουργέ, 

για την άρση αυτής της κατάφορης και πρωτοφανούς αδικίας, σας έχουμε υποβάλει   σχετικό υπόμνημα με 5.500 υπογραφές σχεδόν όλων των ψηφοφόρων της Δ.Ε. Βοιών  και με τη σύμφωνη γνώμη και των τριών Βουλευτών του Νομού μας, σας έχουμε προτείνει τη συνένωση της Δ.Ε. Βοιών με τον πλησιέστερο μικρό Νησιωτικό Δήμο Ελαφονήσου, που πιστεύουμε ότι έτσι θα ενισχυθεί, χωρίς παράλληλα να αυξάνεται ο αριθμός των Δήμων του Νομού μας.  

Με τη λύση αυτή δεν ακυρώνεται ο Δήμος Μονεμβασίας, αφού θα παραμείνουν οι υπόλοιποι τέσσερις συνενωθέντες Δήμοι. 

Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι, οι συμπολίτες μας ξέρουν να εκτιμούν και να λαμβάνουν υπόψη τους, θετικά η αρνητικά,  τις προσπάθειες όλων εκείνων που κατανοούν και επιλύουν τα προβλήματα τους.

Μετά τιμής,

Π. Κοκκινάκης, τ. Πρόεδρος Κοινότητας Νεάπολης

Κ. Τσάκος, τ. Δήμαρχος Νεάπολης Βοιών

Π. Τσάκος, τ. Δήμαρχος Βοιών και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Μονεμβάσιας

Ι. Κουσούλης, τ. Δήμαρχος Βοιών

Δ. Δουμάνης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μονεμβάσιας

Α. Χαραμής, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μονεμβάσιας

Γ. Μέντης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μονεμβάσιας»

Photo: ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ