23.09.20 | 09:09

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη του Γ. Πατούλη στη ΔΔΙΔΙΜΥ
07.08.20 | 17:07

Επίσκεψη του Γ. Πατούλη στη ΔΔΙΔΙΜΥ

Σημαντικά βήματα προόδου στον εκσυγχρονισμό της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών στην Καλλιθέα διαπίστωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή επίσκεψή του. 

Συνοδευόμενος από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη, το Σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Π. Καρυώτη και  στελέχη της Διεύθυνσης επιθεώρησε τις εργασίες που υλοποιούνται στο κτίριο.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Ενημερώθηκε από τον Προϊστάμενο κ. Καρυώτη για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη στοχοθεσία και στις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται.

Μεταξύ άλλων έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση έργων άρσης επικινδυνοτήτων, η ανάπτυξη κυκλικών κόμβων, ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας από την καταγραφή ενός συμβάντος μέχρι την επίλυσή του, η άμεση επέμβαση κλιμακίων της Περιφέρειας σε περιπτώσεις ακινητοποίησης οχημάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, ο καθαρισμός και φωτισμός διαβάσεων, ο εκσυγχρονισμός των κόμβων φωτεινής σηματοδότησης και η αντικατάσταση των φωτιστικών οδικού φωτισμού με led.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του από τα βήματα προόδου που διαπίστωσε στις κτηριακές υποδομές της ΔΙΔΙΜΥ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στις 10 Ιανουαρίου 2020 οι υπηρεσίες παρουσίαζαν εικόνα εγκατάλειψης. Αυτό ήδη έχει αρχίσει και αλλάζει καθώς έχει ανακαινιστεί πλήρως η είσοδος και το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ορόφου, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται και στο υπόλοιπο κτίριο.

Ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σημαντική αυτή πρόοδο υπογραμμίζοντας, ότι η δέσμευσή του για μετατροπή της Διεύθυνσης  σε ένα εργαστήρι έργων που θα έχει στο επίκεντρό του την ασφάλεια του πολίτη γίνεται με γρήγορους ρυθμούς πραγματικότητα.

Στη συνέχεια δήλωσε:

«Το όραμά μας για μετασχηματισμό της ΔΙΔΙΜΥ σε μια πρότυπη Δημόσια Υπηρεσία Διαχείρισης του οδικού δικτύου, η οποία θα παρέχει γρήγορες και αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες γίνεται πραγματικότητα. Με πράξεις και έργα ενισχύουμε αποφασιστικά το brand name της Περιφέρειας Αττικής.

Σήμερα μας έγινε μια λεπτομερής παρουσίαση της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει  τους τελευταίους 11 μήνες και ενημερωθήκαμε για όλα αυτά τα έργα που προγραμματίζουμε για το επόμενο χρονικό διάστημα. Η ασφάλεια των πολιτών είναι το σημαντικότερο ζητούμενο σε επίπεδο διαχείρισης αυτής της διεύθυνσης. Μπροστά μας έχουμε σημαντικά έργα όπως η αλλαγή με led 22.000 φωτιστικών σε όλη την Αττική, πολλά χιλιόμετρα που θα ασφαλτοστρωθoύν τον επόμενο χρόνο. Εκτιμώ ότι πάνω 88 εκατομμύρια θα διατεθούν για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας. Κάνουμε το αυτονόητο. Με αίσθημα ευθύνης προετοιμάζουμε τις μελέτες αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που απαιτούνται για να επιτευχθεί η  ασφάλεια των πολιτών. Έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας. Με τη συνδρομή του άξιου στελεχιακού δυναμικού που διαθέτουμε θα μπορέσουμε να παράξουμε σημαντικό έργο».

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ