18.01.21 | 10:33

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Βουλγαρίας στον Περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ.
03.02.15 | 19:33

Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Βουλγαρίας στον Περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ.

Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργο Παυλίδη, επισκέφθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στην Θεσσαλονίκη, Vassil Valchev, σήμερα, Sτο γραφείο του στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.

Τα θέματα που ο Περιφερειάρχης συζήτησε με τον Βούλγαρο Πρόξενο ήταν: α) Η αναπτυξιακή συνεργασία των διασυνοριακών περιοχών Ελλάδας - Βουλγαρίας και ακριβώς της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., β) η λειτουργία των οδικών συνδέσεων και η πρόοδος υλοποίησης αυτών. Ειδικό θέμα τέθηκε για τη διέλευση των τουριστικών λεωφορείων από το συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας - Μακάζας, γ) η συνεργασία στην αντιμετώπιση των πάσης φύσεως πλημμυρικών φαινομένων στις λεκάνες απορροής των διακρατικών ποταμών Έβρου, Άρδα και Νέστου, δ) η αντιμετώπιση ζητημάτων ρύπανσης των ποταμών και ιδίως του Νέστου καθώς και ε) η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ των δύο πλευρών.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε το θέμα των στη Βουλγαρία κειμηλίων εκ της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

Ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία, τις αμέσως προηγηθείσες μέρες, με τους Βούλγαρους Νομάρχες της διασυνοριακής περιοχής, για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, ενώ για μια ακόμη φορά διαβεβαίωσε για την πρόθεση της Περιφέρειας για συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ