09.03.21 | 03:15

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιμένει στις κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ
11.05.13 | 17:53

Επιμένει στις κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ

Δεν αλλάζει στάση η ΟΛΜΕ στην απόφασή της να εισηγηθεί προς τις κατά τόπους ΕΛΜΕ την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στην περίοδο των πανελλήνιων εξετάσεων, όπως προέκυψε μετά και τη νέα, σημερινή, άτυπη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εμμένει στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, στις 17 Μαΐου, και πενθήμερη απεργία την πρώτη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων, από τις 20 Μαΐου, κάτι που εισηγείται στις ΕΛΜΕ, οι οποίες πλέον έχουν τον λόγο για την τελική απόφαση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΛΜΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει κατά της επιστράτευσης, εάν αυτή κοινοποιηθεί πριν ληφθεί η τελική απόφαση από τις ΕΛΜΕ.

Πλέον τα περιθώρια διαλόγου στενεύουν, με την Κυβέρνηση, μετά και τις σημερινές οδηγίες από το Μέγαρο Μαξίμου, να προσανατολίζεται στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών από τη Δευτέρα.

Θυμίζουμε τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, στο τέλος της σχετικής σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό: «Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την αγωνία και τον κόπο των νέων ανθρώπων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ