27.10.20 | 21:16

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Επιδιώκω τον πρωταθλητισμό στην Αυτοδιοίκηση»
25.05.17 | 12:23

Επιδιώκω τον πρωταθλητισμό στην Αυτοδιοίκηση

ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡ/ΧΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΤΘ

Σε δύο “στιβικές διαδρομές“, αυτές της Αυτοδιοίκησης και του Τουρισμού, θα “κινηθεί“ η συζήτησή μας ΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ και epoli.gr) με την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Πρόεδρο ΟΤΘ, κα. Βούλα Πατουλίδου. 

Στον “τερματισμό” δεν φτάνει πρώτη γιατί τρέχει μόνη, αλλά απλά γιατί ξέρει να ΝΙΚΑΕΙ…!

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΡ.: Αντιπεριφερειάρχη, ποια είναι η «γεύση» που έχει σήμερα η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου από την ενασχόλησή της με την Αυτοδιοίκηση;

«Τη γεύση που φέρνει ο αδιάκοπος αγώνας. Εκεί που πιστεύεις ότι έχεις νικήσει, ότι έχεις πετύχει, διαπιστώνεις ότι έρχεται μια άλλη πρόκληση, μια άλλη προσπάθεια. Νέα ζητήματα άλυτα, που σε θέτουν σε επιφυλακή. Που απαιτούν διαφορετική “προπόνηση” και απαιτείται νέα χάραξη και νέος πολιτικός σχεδιασμός.

Στην Αυτοδιοίκηση χρειάζεσαι όλες σου τις δυνάμεις. Όλες σου τις αντοχές για να νικήσεις χρόνιες αντιλήψεις, γραφειοκρατία, αναξιοκρατία, το “πελατειακό σύστημα” , ελλείψεις κυρίως οικονομικές και μια κατάσταση πραγμάτων, δύσκολη.»

ΕΡ.: Στα πλαίσια των ευθυνών που προαναφέρατε και της συνεχούς δράσης που απαιτείται για ανταπόκριση σ’ αυτές, έχετε διακόψει ή αναστείλει τους δεσμούς σας με τον Αθλητισμό;

«Όχι. Εκ των πραγμάτων έχω αναστείλει τον πρωταθλητισμό στους στίβους και στο σκάμμα των γηπέδων. Τον κρατώ όμως και τον επιδιώκω στην Αυτοδιοίκηση και στη διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, στη Θεσσαλονίκη. Λίγο ελεύθερο χρόνο, τον αφιερώνω στη γυμναστική για να κερδίσω ποιότητα ζωής.»

ΕΡ.: Ποιος είναι τελικά πιο δύσκολος στίβος; Ο στίβος των αγώνων ή ο στίβος της πολιτικής;

«Οι αγώνες τις περισσότερες φορές είναι σαν καθάριο νερό. Ξέρεις τις δυνάμεις σου και ξέρεις και τις δυνάμεις του άλλου. Χρειάζεσαι ένα “κλικ” για να περάσεις, να κερδίσεις, να κάνεις αυτό το κάτι παραπάνω. Στην πολιτική δεν ισχύει αυτό. Στην πολιτική, τα χτυπήματα τις περισσότερες φορές δεν είναι φανερά. Είναι “κάτω από τη ζώνη”. Και η εικόνα είναι θολή.

Η πολιτική “θέλει γερό στομάχι”, ιδίως για όλους εμάς που μπήκαμε για να υπηρετήσουμε τον πολίτη, να προσφέρουμε και όχι -κατ’ ανάγκην- να κάνουμε πολιτική καριέρα.»

ΕΡ.: Με μία “γρήγορη” - σαν αυτή του αθλήματος σας… - σκέψη, είστε ικανοποιημένη από το έργο σας στη Μητροπολιτική Ενότητα της Θεσσαλονίκης;

«Είμαι ικανοποιημένη για τον κόπο που καταβάλλω. Αλίμονο εάν ήμουν ικανοποιημένη από το έργο γιατί αυτό θα σήμαινε ότι τα έχω κάνει όλα.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια και το σχέδιο που έχουμε καταρτίσει, έτσι ώστε να δίνονται λύσεις στα προβλήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος και της ευρύτερης περιοχής.»

ΕΡ.: Είστε Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Ενός Οργανισμού με ενεργή συμμετοχή στην ανάπτυξη του Τουρισμού της πόλης. Σε ποιο βαθμό υπάρχουν συνέργειες στον σημαντικό αυτόν αναπτυξιακό τομέα και την επιτυχία του σχεδιασμού σας;

«Για τον ΟΤΘ είμαι ικανοποιημένη…

Στο μικρό χρονικό διάστημα που προεδρεύω, αντιμετωπίσαμε παθογένειες, αντιξοότητες που είχαν συσσωρευτεί.

Η Διοίκηση του ΟΤΘ ενεργεί σήμερα με το σκεπτικό του κοινού συμφέροντος και προσφοράς στο Νομό Θεσσαλονίκης. Δε “χτυπάμε καμπάνες” για το τι κάναμε μέχρι τώρα, αλλά δεν αφήνουμε και καμία ευκαιρία αναξιοποίητη για την προβολή της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει μία κοινή στρατηγική που εκπορεύεται από το ισχυρό πια brand name, αυτό που η πλειοψηφία γνωρίζει “Thessaloniki: Many Stories, One Heart”. Σε αυτό πάνω λειτουργούμε προσθετικά. Δηλαδή, δρομολογούμε ή υποστηρίζουμε ενέργειες των Φορέων και των Οργανισμών του τομέα του Τουρισμού, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας και των διανυκτερεύσεων. Η Θεσσαλονίκη έχει μία δυναμική ως city break και αυτό προβάλλουμε.

Ενισχύουμε με έμφαση τουριστικές δράσεις, που στοχεύουν στη νεολαία. Διοργανώνουμε και υποστηρίζουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες,  μεγάλα event, αθλητικές οργανώσεις, όπως κάναμε με τον Γιάννη Αντετοκούμπο.

Ο γαστρονομικός Τουρισμός, ο προσκυνηματικός αλλά και όλες οι μορφές θεματικού Τουρισμού είναι στον άμεσο στρατηγικό μας σχεδιασμό.

Η τάση των νέων σε όλον τον κόσμο δε θα μείνει ανεκμετάλλευτη, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και την προσωπική επαφή.

Ως Οργανισμός Τουρισμού επιδιώκουμε τις συνέργειες με όλους τους φορείς οι οποίες θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα ενεργειών προβολής, εξασφαλίζοντας την πιο αποτελεσματική κατανομή πόρων.»

ΕΡ.: Κλείνοντας όπως αρχίσαμε. Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ποια είναι η άποψή σας για τις αλλαγές που προωθούνται στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας αυτής; Χρειάζονται αλλαγές στον «Καλλικράτη»;

«Για ορισμένες περιοχές ο “Καλλικράτης” αποδείχθηκε αναποτελεσματικός. Στην πραγματικότητα ήταν ένα σχέδιο που δε συμπεριέλαβε τις ιδιαιτερότητες που υπήρχαν σε αυτές τις περιοχές και εξακολουθούν να αποτελούν “τροχοπέδη” στην εφαρμογή του αν και μετράει ήδη έξι χρόνια διοικητικής διαίρεσης.»

 

Ακολουθεί σε επισυναπτόμενο αρχείο η συνέντευξη στο Π+Π

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της συνέντευξης ηλεκτρονικά πατώντας εδώ

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Προβολή/κατέβασμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ