25.10.20 | 00:16

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή Γυμνασίου του Πύργου
15.09.20 | 18:18

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή Γυμνασίου του Πύργου

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στον Πύργο καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ilialive.gr, έχει εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή γυμνασίου της πόλης.

Το κρούσμα έρχεται μόλις λίγες ώρες, μετά τον αγιασμό στα σχολεία.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, από τις αρμόδιες Aρχές για το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Το πιο πιθανό σύμφωνα με τις εντολές που υπάρχουν, είναι τα μέτρα που θα ληφθούν να αφορούν το τμήμα που φοιτά ο μαθητής.

Mέχρι χθες ο Δήμος Πύργου, δεν είχε προβεί σε απολύμανση στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τεστ που έχει υποβληθεί ο μαθητής, θα επαναληφθεί για να υπάρξει καλύτερη εικόνα μετά το αρχικό θετικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του συνόλου του μαθητών, αλλά και αναστολή των μαθημάτων για το τμήμα που φοιτά ο μαθητής.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή γυμνασίου ο οποίος είναι ασυμπτωματικός.

Σε τεστ κορωνοϊού, έχουν υποβληθεί και τα άλλα τρία μέλη της οικογενειάς του με αρνητικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για μαθητή του 2ου Γυμνασίου στον Πύργο.

Έχουν ενημερωθεί τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και ο ΕΟΔΥ που θα ξεκινήσει άμεσα και την ιχνηλάτηση των επαφών του μαθητή.

Το θετικό είναι πως χθες στο σχολείο τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αντισηπτικά και έχει περιοριστεί σημαντικά η πιθανότητα άμεσης επαφής.

Μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Υγιεινής αναστείλεται η λειτουργία του τμήματος έως την Παρασκευή. Έως τότε θα επαναξιολογηθούν τα δεδομένα που αφορούν το περιστατικό και θα ανακοινωθούν νεότερες αποφάσεις.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ