25.10.20 | 18:29

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΘΗΒΑΙΩΝ

Επεκτείνονται οι αντιδράσεις Δημάρχων για το θέμα των διοδίων
19.02.14 | 10:28

Επεκτείνονται οι αντιδράσεις Δημάρχων για το θέμα των διοδίων

Νέα επιστολή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης απέστειλε ο Δήμαρχος Θηβαίων, Σπύρος Νικολάου, στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με την αύξηση των κομίστρων των διοδίων.

Να θυμίσουμε ότι, προ διμήνου, ο Δήμαρχος είχε διαμαρτυρηθεί και πάλι μέσω επιστολής στον Υπουργό, για την επικείμενη τότε αύξηση των τιμών.

Ακολουθεί η νέα επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων:

«κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια της σχετικής επιστολής μας που σας απεστάλη, είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε και να σας δηλώσουμε την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των Φορέων και Δημοτών της πόλης μας, μετά την εφαρμογή των νέων υπέρογκα αυξημένων τιμών διοδίων της περιοχή μας που ξεπερνούν το 60%.

Η πόλη μας όπως γνωρίζετε περιβάλλεται από σταθμούς διοδίων μετωπικούς και πλευρικούς, γεγονός που “απαγορεύει” στους πολίτες να μετακινηθούν από και προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα να επηρεάζεται δυσμενέστατα ο Δήμος μας και να βυθίζεται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και απόγνωση.

Συγκεκριμένα και εκτός των γνωστών λόγων που το γεγονός της υπέρογκης αύξησης των διοδίων θα επηρεάσει αρνητικότατα την περιοχή μας, θέλουμε να σας επισημάνουμε ιδιαίτερα ότι η κυκλοφορία των οχημάτων θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κακό επαρχιακό μας δίκτυο, το οποίο οι οδηγοί χρησιμοποιούν για να αποφύγουν τα αυξημένα διόδια με αποτέλεσμα:

α. Να έχουμε αύξηση των ατυχημάτων λόγω στενότητας και ακαταλληλότητας των περιφερειακών δρόμων της πόλης.

β. Να αυξηθεί υπέρμετρα η ρύπανση του περιβάλλοντος.

γ. Η κακή κατάσταση των οδοστρωμάτων που περιβάλλουν την πόλη μας να γίνει ακόμη χειρότερη.

Τέλος σας καλούμε να πάρετε τις δέουσες αποφάσεις που θα μετριάσουν την αγανάκτηση και την οικονομική αιμορραγία των δημοτών μας, πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη. 

Μια από τις αποφάσεις σας αυτές θα πρέπει να είναι η κατάργηση τουλάχιστον των πλευρικών διοδίων, στα οποία όλοι μας πληρώνουμε κατά την είσοδο και έξοδο από την πόλη μας, γεγονός κυριολεκτικά αδιανόητο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ