16.09.19 | 01:04

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ » ΕΔΣΝΑ

Επεκτείνεται ο ΧΥΤΑ Φυλής [Απόφαση]
09.10.17 | 15:50

Επεκτείνεται ο ΧΥΤΑ Φυλής [Απόφαση]

Την επέκταση του Xώρου Yγειονομικής Tαφής Απορριμμάτων στην Φυλή, αποφάσισε ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμός Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ανακηρύσσοντας ως προσωρινό ανάδοχο για τις εργασίες διαμόρφωσης κυττάρων της Β’ φάσης, την εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ.

Η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ - μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Λεων. Γ. Μπόμπολα - έδωσε τη μεγαλύτερη έκπτωση, ύψους 14%, και έτσι ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης για έργα προϋπολογισμού 4,99 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Οι εργασίες θα γίνουν στην περιοχή Σκαλιστήρι του δήμου Φυλής, σε έκταση 105 στρεμμάτων.

Στην απόφασή του ο ΕΔΣΝΑ αναφέρει ότι, “ασκώντας το δικαίωμα της πρόσκλησης να διαπραγματευτεί έτι περαιτέρω τους όρους της σύμβασης και δη την προσφερόμενη τιμή, προσκαλεί τον μειοδότη να υποβάλει επιπλέον έκπτωση στην ήδη προσφερόμενη”.

Σκοπός της επέκτασης είναι η δημιουργία χώρων υγειονομικής ταφής, που θα χρησιμεύσουν στην απόθεση απορριμμάτων, μέχρι να υλοποιηθούν οι μεγάλες εγκαταστάσεις για την διαχείριση αποβλήτων.

Να σημειωθεί ότι, ο ΕΔΣΝΑ προχωρά την ωρίμανση των μελετών για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων, όπως προβλέπεται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό, προκειμένου να απορροφήσει όσο το δυνατόν συντομότερα τα 150 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας.

Ακολουθεί η Απόφαση

Η ΑΠΟΦΑΣΗ | Προβολή/κατέβασμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ