20.10.20 | 18:27

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επεισοδιακή σύλληψη δύο λαθροκυνηγών στην Κρήτη
17.10.20 | 19:00

Επεισοδιακή σύλληψη δύο λαθροκυνηγών στην Κρήτη

Διπλή επιτυχία σημείωσε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου 2020, στην περιοχή του Ομαλού Βιάννου και του Λάπαθου στην Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε συνεργασία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων Λασιθίου με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες Βιάννου και Καστελίου Πεδιάδας από την Π.Ε. Ηρακλείου καθώς και των θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Συλλόγου Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας.

Την ομάδα επίσης συνέδραμαν ένας Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Π.Ε. Χανίων που βρισκόταν στην περιοχή και η ασκούμενη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου.
 
Η πρώτη σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 01:30 π.μ. περίπου, όταν εντοπίστηκε αγροτικό όχημα να κινείται στον ομαλό Βιάννου, και να γίνεται ανίχνευση της περιοχής με προβολέα.
 
Οι θηροφύλακες προσέγγισαν το όχημα και του έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά ο οδηγός του οχήματος, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.
 
Υπήρξε καταδίωξη και σε κάποιο σημείο, βγήκε ο συνοδηγός και πήδηξαν από την καρότσα 2 άτομα, που κρατούσαν ένα κυνηγετικό όπλο ο ένας και ένα σακίδιο ο άλλος και τράπηκαν σε φυγή.
 
Τελικά το όχημα διέφυγε, αλλά οι θηροφύλακες κατάφεραν να συλλάβουν το ένα από τα 3 άτομα που επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή.
 
Ήταν το άτομο που έφερε το σακίδιο, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε έναν πρόσφατα σκοτωμένο λαγό και 12 φυσίγγια.
 
Ο συλληφθέντας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου, όπου σχηματίστηκε δικογραφία.


ΠΗΓΗ: zarpanews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ