01.03.21 | 21:37

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επεισόδια και πάλι για τις εργασίες της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική
12.05.13 | 11:54

Επεισόδια και πάλι για τις εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική

Τρεις αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη θέση Καρατζά Χαλκιδικής.

Κάτοικοι της βορειανατολικής Χαλκιδικής, μεταξύ των οποίων και μία ομάδα γυναικών, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή το πρωί, ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» τις οποίες χαρακτηρίζουν παράνομες.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής, Τόλης Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε εν όψει της συνάντησής τους με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

Στη συνάντηση, η οποία δεν είναι πλέον βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί, θα είναι παρόντες οι επικεφαλής των Αστυνομικών Διευθύνσεων Χαλκιδικής και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και οι προϊστάμενοι δασαρχείου και πολεοδομίας.

Στην περιοχή ήταν συγκεντρωμένες μονάδες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες.

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Στη διάρκεια των συμπλοκών προσήχθησαν τρεις γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Πολυγύρου, Γιώργο Ρέμελη, οι τραυματίες -τρεις αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια- έφεραν εκδορές και αποχώρησαν από το νοσοκομείο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ