09.08.20 | 06:06

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΡΟΔΟΥ

Δεν θα επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία στο Δήμο Ρόδου
28.07.15 | 08:51

Δεν θα επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία στο Δήμο Ρόδου

Δεν είναι εφικτό τελικά να επανασυσταθεί και να επαναλειτουργήσει, όπως στα προηγούμενα χρόνια, στο Δήμο Ρόδου, η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας, όπως κατέληξε το Δ.Σ. της πόλης, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.

Η απόφαση για τη μη επανασύσταση της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Οι 31 πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί που είχαν μεταταγεί στην ΕΛΑΣ και επέστρεψαν στο Δήμο, θα τοποθετηθούν σε διάφορες Διευθύνσεις και θα ασχολούνται με τη διεξαγωγή ελέγχων.

Την άποψη ότι δεν είναι εφικτό με 31 άτομα προσωπικό να συσταθεί Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας εξέφρασε στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.

«Εξετάσαμε όλες τις πτυχές του θέματος. Είμαι ο πρώτος που θα ήθελα να συσταθεί και να λειτουργήσει ξανά η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας. Αυτό όμως δεν είναι εφικτό με 31 άτομα προσωπικό. Οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί δεν θα μπορούν να ασκούν όλες τις αρμοδιότητες που ορίζονται από το νόμο», τόνισε ο Δήμαρχος.

Στην εισήγησή του, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Σάββας Διακοσταματίου, τόνισε πως, είναι αδύνατο να συσταθεί ξανά η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας. «Με τα σημερινά δεδομένα είναι αδύνατο να συσταθεί η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας. Οι 31 πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί δεν θα μπορούν να ασκήσουν τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το νόμο», εξήγησε.

«Είναι λάθος η τοποθέτηση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών σε άλλες Διευθύνσεις του Δήμου. Παρουσιάζει προβλήματα η εικόνα της πόλης ειδικά την τρέχουσα περίοδο. Πιστεύω πως χρειάζεται να συσταθεί η Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας. Προτείνω να μην ληφθεί απόφαση σήμερα, να συναντηθεί με τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και να εξετάσουν από κοινού το ενδεχόμενο να συσταθεί η Διεύθυνση. Προτείνω να μεταφερθούν στη Δημοτική Αστυνομία και άλλοι υπάλληλοι του Δήμου. Καλώ τον Δήμαρχο να επανεξετάσει το θέμα», τόνισε στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, Στράτος Καρίκης.

«Αν συσταθεί τώρα Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας και στελεχωθεί με 31 άτομα δεν θα παράγεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τότε θα ασκηθεί κριτική στο προσωπικό», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ, Γιώργος Υψηλάντης.


ΠΗΓΗ: www.dimokratiki.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ