02.12.20 | 15:21

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΕΡΡΩΝ

Επαναλειτουργία του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών με σημαντικές εκδηλώσεις!
23.09.14 | 13:01

Επαναλειτουργία του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών με σημαντικές εκδηλώσεις!

Μετά τα προβλήματα που προέκυψαν στον ασφαλτοτάπητα της κύριας πίστας του, το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών επαναλειτουργεί και προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους λάτρεις της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, καθιστώντας εκ νέου τις Σέρρες, στο επίκεντρο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. 

Έτσι, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα, που παρουσίασε προβλήματα κατά μήκος της αγωνιστικής γραμμής, το Αυτοκινητοδρόμιο θα υποδεχθεί ξανά τους φίλους και τους πελάτες του, την ερχόμενη Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014.

Οι εργασίες

Συντήρηση του Αυτοκινητοδρομίου - Επισκευές

Όλο το διάστημα, κατά το οποίο είχε διακοπεί η λειτουργία της πίστας, στο Αυτοκινητοδρόμιο πραγματοποιήθηκαν από το προσωπικό του - με απόφαση της διοίκησης και με την καθοδήγηση του προέδρου του κ. Ευστράτιου Δημητρίου - εργασίες συντήρησης και των απαιτούμενων επισκευών στις εγκαταστάσεις του, τόσο στο κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο, όσο και στην πίστα.

Ειδικότερα, οι εν λόγω επεμβάσεις σε λειτουργικό και αισθητικό επίπεδο αφορούν σε ελαιοχρωματισμούς (του κτηρίου και των κερκίδων) αποψίλωση των γηπέδων και του πρασίνου εντός της πίστας, ανακαίνιση (βάψιμο-επισκευή) των προστατευτικών τοιχίων και των gravel και καθαριότητα του κτηρίου. 

Άνοιγμα με California Super bike School

Η επαναλειτουργία του Αυτοκινητοδρομίου σηματοδοτείται με την φιλοξενία του καταξιωμένου στους λάτρεις και αθλητές της μοτοσυκλέτας California Superbike School (27-28/9/2014), κατά τη διάρκεια του οποίου οι αναβάτες θα παρακολουθήσουν μαθήματα οδήγησης από έμπειρους εκπαιδευτές και θα εξασκήσουν αυτά που θα διδαχθούν με ειδικές ασκήσεις στην πίστα. 

Το πρόγραμμα - Η συνέχεια

· Στις 4-5 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί αγώνας Dragster μοτοσυκλετών, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster που έχει προκηρύξει η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ).  

· Το επόμενο Σαββατοκύριακο 11-12 Οκτωβρίου το «Halaris Bike Center» του γνωστού στο χώρο κ. Γιώργου Χάλαρη διοργανώνει στο Αυτοκινητοδρόμιο διήμερο track day μοτοσυκλέτας.

· Ακολουθεί, στις 17 Οκτωβρίου το track day αυτοκινήτου, που διοργανώνει και εφέτος για τα μέλη του, το Ferrari Club Hellas.

· Το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου το Speed Sector ετοιμάζει ένα ακόμα private track day αυτοκινήτων στo Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών. Το Speed Sector’s Race track Experience θα ακολουθήσουν και τα μέλη του Ferrari Club Hellas με τις πανέμορφες «Ιταλίδες», που θα βρίσκονται στις Σέρρες ήδη από την προηγούμενη μέρα. 

· Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών θα φιλοξενήσει, το τριήμερο (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) 24-25-26 Οκτωβρίου, διοργάνωση της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ), αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας. 

Μαθήματα Ασφαλούς Οδήγησης

Στο πλαίσιο του Προγράμματος PROMO SAFE DRIVING, που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, θα λειτουργήσει και φέτος, στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, η Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης. 

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εφαρμογή με τη χρήση του εκπαιδευτικού προσομοιωτή οδήγησης που έχει εγκατασταθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο.

Να σημειωθεί, ότι με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης και τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς του τοπικού πληθυσμού, έχουν ήδη υπογραφεί Σύμφωνα Συνεργασίας του Δήμου Σερρών με την Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ-ΟΤΑ, το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Ν. Σερρών και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου για την επαναλειτουργία του Αυτοκινητοδρομίου, ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, τόνισε:

«Το Αυτοκινητοδρόμιο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα αναπτυξιακά έργα για το Δήμο Σερρών κι ένα από τα στρατηγικά πλεονεκτήματά του, καθώς έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας, στην ανάδειξη του τόπου και στην επίτευξη της πολυσυζητημένης εξωστρέφειας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ