01.06.20 | 17:08

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Την επαναλειτουργία του «Αγία Βαρβάρα» ζητούν αιρετοί της Δυτικής Αθήνας
24.12.14 | 10:21

Την επαναλειτουργία του Αγία Βαρβάρα ζητούν αιρετοί της Δυτικής Αθήνας

Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, Γιώργου Καπλάνη, πραγματοποιήθηκε, χθες, σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας, Σπύρο Τζόκα, τον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ και Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, τον Δήμαρχο,Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα και τον Αντιδήμαρχο Χαϊδαρίου, Ηλία Βαρυτιμιάδη, όπου συζητήθηκε το θέμα του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία του.

Μετά το τέλος της συνάντησης, εκδόθηκε η ακόλουθη κοινή ανακοίνωση: 

«Οι Αυτοδιοικητικές Αρχές της Δυτικής Αθήνας επισημαίνουν για πολλοστή φορά την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα", ως ένα πρώτο βήμα ανάσχεσης της μεγάλης υποβάθμισης στην οποία έχει περιέλθει η Δημόσια Υγεία στην περιοχή.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα καμία από τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας δεν έχει υλοποιηθεί. 

Το μόνο που πραγματοποιήθηκε είναι η σημερινή εκδήλωση - προεκλογικού χαρακτήρα - στο Νοσοκομείο, που αφορά την ίδρυση μονάδας ανακούφισης καρκινοπαθών σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή. 

Δεν στεκόμαστε αντίθετοι στην ίδρυση της μονάδας, καθώς και στη δική μας οπτική είναι η δημιουργία πολλαπλών δομών Υγείας πρώτου και δεύτερου βαθμού στον χώρο, παράλληλα με το Νοσοκομείο. Ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η απαράδεκτη ολιγωρία εκ μέρους του Υπουργείου - παρά τις επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις - σχετικά με το φλέγον ζήτημα της επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου και να περιορίζεται η κυβερνητική παρέμβαση στη διενέργεια εκδηλώσεων. 

Κατόπιν των προαναφερθέντων οι υπογράφοντες έκριναν σκόπιμη την απουσία τους από την εκδήλωση και δηλώνουν τον απαρέγκλιτο προσανατολισμό τους στη συνέχιση του ουσιαστικού αγώνα της Δυτικής Αθήνας για το Νοσοκομείο». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ