31.05.20 | 09:19

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΝΙΣΥΡΟΥ

«Ένωση» Κω - Νισύρου & Αστυπάλαιας με στόχο την ισχυροποίηση
03.12.13 | 06:49

Ένωση Κω - Νισύρου & Αστυπάλαιας με στόχο την ισχυροποίηση

«Η δημιουργία ενός ισχυρού Δήμου στο νησί της Κω, φαίνεται ότι αποτελούσε την προϋπόθεση επέκτασης της κοινωνικής και οικονομικής εμβέλειας της και σε άλλα νησιά του Αιγαίου.

Η παλλαϊκή αποδοχή του Καλλικρατικού εγχειρήματος στην Κω και η οργάνωση του νέου Δήμου σε στέρεα θεμέλια, προσφέρουν τη δυνατότητα, μόλις σε τρία χρόνια, στη Δημοτική Αρχή να ανοίξει τα φτερά της και να αγκαλιάσει στην πρώτη φάση τα αδελφά νησιά της Νισύρου και της Αστυπάλαιας.

Αυτό που με νόμους επιχειρήθηκε και εν μέρει πέτυχε από το 2001, με την δημιουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω, Αστυπάλαιας και Νισύρου επανέρχεται με τους καλύτερους οιωνούς, αφού αφενός, το νησί της Κω έχει έναν ισχυρό Δήμο και αφετέρου, οι επιταγές και τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρονται στη δημιουργία Ολοκληρωμένων Βιώσιμων Εδαφικών Επενδύσεων» αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Κω, σχετικά με την προσπάθεια ισχυροποίησης των τριών «αδελφών» νησιών - Κω, Αστυπάλαιας και Νισύρου.

Η πρόσκληση και η συνάντηση των τριών Δημάρχων της Κω, Κώστα Καΐσερλη, της Νισύρου, Νίκου Καρακωνσταντίνου και της Αστυπάλαιας, Πανορμίτη Κονταράτου, προοιωνίζει την εξέλιξη μιας πορείας, που με σωστό σχεδιασμό μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα προς όφελος και των τριών κοινωνιών.

Ήδη, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των υπεύθυνων πέντε Αντιδημάρχων και των Προέδρων του Λιμενικού Ταμείου, της Μαρίνας, της ΔΕΥΑΚ και της ΑΝΕΜ συμφωνήθηκε η προετοιμασία του φακέλου, με σκοπό τα Δημοτικά Συμβούλια να επικυρώσουν τη συμφωνία της δημιουργίας του σκληρού πυρήνα της ολοκληρωμένης χωρικής ενότητας και της χαλαρής του Βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Παράλληλα, ως προϋπόθεση επιτυχίας τέθηκε το θέμα των συγκοινωνιών και των υποδομών τους και ορίστηκαν ως υπεύθυνοι ο Αντιδήμαρχος, Σωτήρης Μαραγκός και ο Πρόεδρος της ΑΝΕΜ, Νίκος Ζερβός να μελετήσουν και να παρουσιάσουν επενδυτικό σχέδιο αντιμετώπισης του.

Η επόμενη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει στην Νίσυρο, όσο το δυνατόν συντομότερα, αφού ο στόχος της κατάθεσης της ολοκληρωμένης αναπτυξιακής και χρηματοδοτικής πρότασης προς τις Περιφερειακές, Κρατικές και Ευρωπαϊκές αρχές αποφασίστηκε να γίνει στο τέλος Μαρτίου του 2014.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ