19.01.20 | 22:57

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΔΩΡΙΔΟΣ

Εντοπισμός 1.001 αδήλωτων παροχών ύδρευσης και μείωση δημοτικών τελών
29.08.13 | 22:47

Εντοπισμός 1.001 αδήλωτων παροχών ύδρευσης και μείωση δημοτικών τελών

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δωρίδος, για τον καθορισμό των δημοτικών τελών έτους 2014, παρουσιάστηκε ένα σημαντικό εύρημα, από την αποτύπωση των παροχών ύδρευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Ευπαλίου, Λιδωρικίου και Τολοφώνος, που διενήργησε από την αρχή του έτους ο δήμος.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και καταγράφηκαν με στοιχεία, 1.001 αδήλωτες παροχές ύδρευσης.  

Από τις αδήλωτες παροχές ο δήμος και συνακόλουθα οι συνεπείς δημότες, στερήθηκαν περίπου το 25% του συνολικού ποσού που εισπράττεται κάθε χρόνο από τα τέλη ύδρευσης.

Μετά από την παραπάνω διαπίστωση δόθηκε η δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε μειώσεις βασικών δημοτικών τελών, αφού θα εισρεύσουν νέα έσοδα, που επί χρόνια ποτέ δεν δηλώθηκαν και βέβαια ποτέ δεν εισπράχθηκαν.

Οι αναπροσαρμογές στα δημοτικά τέλη είναι οι εξής:

1. Για τις Τοπικές Κοινότητες με συνεχή άντληση (Ευπάλιο –  Μαλάματα – Μανάγουλη – Πάνορμος – Ερατεινή – Τολοφώνα – Καλλιθέας οικισμοί Αγ. Σπυρίδωνα και Αγ. Νικολάου, (πλην οικισμού Καλλιθέας) – Λιδωρίκι – Καρούτες – Λευκαδίτι – Μαλανδρίνο – οικισμός Σκαλούλα ΤΚ Πεντάπολης) για καταναλώσεις από 201 κυβικά και άνω και για τις δύο περιόδους, μείωση του τέλους από 1,00 σε 0,80 ευρώ.

2. Για τις Τοπικές Κοινότητες με φυσική ροή και άντληση τους καλοκαιρινούς μήνες (Αμυγδαλιά, Καστράκι, Μαραθιά, Μοναστηράκι, οικ. Σκάλωμα, οικ. Μαγούλα, Τρίκορφο, Δροσάτο οικ. Πευκάκι, Ελαία), για καταναλώσεις από 201 κυβικά και άνω, μείωση του τέλους από 2,00 σε 1,00 ευρώ.

3. Για τις Τοπικές Κοινότητες με φυσική ροή τους καλοκαιρινούς μήνες (Βράιλα, Ποτιδάνεια, Παλαιοξάρι, Τείχιο, Κάμπο, Φιλοθέη, Κλήμα, οικ. Γρηγορίτικα, Σεργούλα – οικ. Παραλία Σεργούλας, Γλυφάδα, Τριζόνια, Μηλέα, Σώταινα, Άβορο, οικ. Καλλιθέας, Πεντάπολη – οικισμό Λεύκας ΤΚ Πεντάπολης), για καταναλώσεις από 201 κυβικά και άνω, μείωση του τέλους από 2,00 σε 1,00 ευρώ.

4. Επιπλέον, μείωση των τελών ύδρευσης που αφορούν μόνο καταναλώσεις και όχι πάγια τέλη, σε ποσοστό 10%.

5. Στο πλαίσιο τόνωσης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που είναι εγκατεστημένα στις μικρές κυρίως Τοπικές Κοινότητες και υδρεύονται:

α) Με συνεχή άντληση μείωση 10%.

β) Με μερική άντληση τους καλοκαιρινούς μήνες μείωση 15%.

γ) Με φυσική ροή τους καλοκαιρινού μήνες μείωση 20%.

6. Μείωση των τελών κατά 50% σε πολύτεκνες οικογένειες, σε οικογένειες που είτε οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους είναι Άτομα με Ειδικές Ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και τους επιβαρύνουν, καθώς και σε άπορους και μακροχρόνια άνεργους.

Εκτός από τα τέλη ύδρευσης μειώθηκαν:

Α) Τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας των κατοικιών από 0,90 σε 0,80 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Β) Τα δικαιώματα βοσκής που καθορίστηκαν με ενιαίο τρόπο σε όλο το Δήμο.

Γ) Τα τέλη αποχέτευσης της Τοπικής Κοινότητας Ερατεινής συσχετίζονται με το σύστημα αποχέτευσης, (οικίας ή επιχείρησης ή καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος) με την αντίστοιχη κατανάλωση νερού σε κυβικά. Το τέλος υπολογίζεται στο 70% των καταναλισκόμενων κυβικών νερού και ανέρχεται σε 0,60 ευρώ ανά κυβικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ