05.07.20 | 22:13

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει του Πάσχα
23.04.13 | 12:10

Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει του Πάσχα

Ενόψει των εορτών του Πάσχα, η Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών, εντείνει τους υγειονομικούς ελέγχους με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων της  Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό έχει οργανώσει, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, ελέγχους σε κομβικά σημεία της Εθνικής Οδού.

Οι έλεγχοι αυτοί θα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό αποτελούμενο από κτηνιάτρους, υγιεινολόγους και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης.

Μικτά κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών,  εντείνουν τους ελέγχους στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να εξακριβώσουν τις ασφαλείς συνθήκες παρασκευής, συσκευασίας, αποθήκευσης, διακίνησης και διάθεσης των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ελεγχθούν και οχήματα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσεως, μεταφοράς τροφίμων και ποτών που εφοδιάζουν επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού  ενδιαφέροντος σε όλη την Αττική.

Οι αυστηροί έλεγχοι εστιάζονται κυρίως στην προέλευση των ειδών διατροφής, καθώς σε πολλές περιπτώσεις εισάγονται προϊόντα που βαφτίζονται ως «ντόπια», στην ποιότητα και στη διακύμανση των τιμών τους.

Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται για την προστασία των καταναλωτών, με προσοχή, με σεβασμό στους επαγγελματίες και με πιστή τήρηση της ισχύουσας Νομοθεσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ