29.09.20 | 04:18

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένταση στο λιμάνι του Βόλου για παράνομους εργάτες στις εκφορτώσεις
03.08.20 | 13:09

Ένταση στο λιμάνι του Βόλου για παράνομους εργάτες στις εκφορτώσεις

Διαπληκτισμοί σήμερα το πρωί το λιμάνι του Βόλου, τη διάρκεια εκφόρτωσης πλοίου, την οποία σταμάτησε ο Σύνδεσμος Λιμενεργατών Βόλου, διότι ο εργολάβος που ανέλαβε την εκφόρτωση διαπιστώθηκε ότι είχε δύο εργαζόμενους με παράνομα μητρώα, Σωματείου Λιμεναργατών που έχει διαλυθεί. 

Στο λιμάνι κλήθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας και το Λιμεναρχείο.

Πρόκειται για ένα πλοίο που έφτασε από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 1.700 τόνους σιτάρι, το οποίο προορίζεται για αλευροβιομηχανία στην περιοχή του Βελεστίνου. Στην προβλήτα του σιλό επικράτησε ένταση, με φωνές και αντεγκλήσεις. Τελικά, οι λιμενεργάτες του Βόλου εμπόδισαν την εκφόρτωση δεν και το καράβι παραμένει δεμένο.

Λιμενεργάτες του Βόλου, αναφέρουν για την εκφόρτωση εμφανίστηκε εργολαβική εταιρεία από τη Στυλίδα, που αναλαμβάνει να ξεφορτώσει πλοία σε διάφορα λιμάνια της χώρας, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, οι δύο από τους τέσσερις εργαζόμενους που χρησιμοποιεί δεν διαθέτουν νόμιμα μητρώα.
 
Στην προβλήτα του σιλό επικράτησε αρκετή ένταση, με φωνές και αντεγκλήσεις. Τελικά, η εκφόρτωση δεν έγινε και το καράβι παραμένει δεμένο, μέχρι να υπάρξουν νεότερες εξελίξεις, πιθανόν και με αυτεπάγγελτη επέμβαση Εισαγγελέα.
 
Οι λιμενεργάτες δεν επέτρεψαν την εκφόρτωση του σιταριού και μάλιστα κάλεσαν την Επιθεώρηση Εργασίας να διενεργήσει ελέγχους ως προς τη νομιμότητα των εργαζομένων, χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες, να βρεθεί κάτι παράτυπο, ενώ στο σημείο κλήθηκε και το Λιμεναρχείο Βόλου.

Ο Σύνδεσμος Λιμεναργατών Βόλου καταγγέλλει ότι οι δύο εργαζόμενοι που φέρονται να μην έχουν νόμιμα μητρώα, είναι από το Αίγιο, όπου το τοπικό Σωματείο έχει διαλυθεί. Παρ’ όλα αυτά, έχουν παραλάβει κανονικά τα μητρώα τους.

«Έχουν διαλύσει τα σωματεία του και τώρα τις δουλειές τις παίρνει ο εργολάβος, ρίχνοντας τις τιμές. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο στο δικό μας λιμάνι», τονίζουν λιμενεργάτες.

Ο Σύνδεσμος Λιμενεργατών Βόλου, επικοινώνησε με τοπικούς βουλευτές και ζητά να διαπιστωθεί με ποιο τρόπο έχει γίνει αυτό, δηλαδή πώς μπόρεσαν να πάρουν μητρώα, εφ’ όσον δεν ανήκουν σε κάποιο Σωματείο.ΠΗΓΗ: e-thessalia.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ