23.01.20 | 18:39

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΥΘΗΡΩΝ

Την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης επιχειρεί ο Δήμαρχος Κυθήρων
02.06.17 | 13:32

Την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης επιχειρεί ο Δήμαρχος Κυθήρων

Ο Δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Κυθήρων τον Πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας SKY EXPRESS, Θεόδωρο Κροκίδα και τον Εμπορικό Διευθυντή της εταιρεία, Γιάννη Λιδάκη, που επισκέπτονται τα Κύθηρα μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής, το απόγευμα της Πέμπτης. Ως γνωστόν η SKY EXPRESS είναι η μία από τις δύο αεροπορικές εταιρείες που θα εξυπηρετεί το νησί μέχρι το 2020 χωρίς οικονομικό αντιστάθμισμα για το Ελληνικό δημόσιο.

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Μηνάς Κορώνης και η Αντιπρόεδρος Μαρία Κασιμάτη, ήταν η εξεύρεση των βέλτιστων δυνατών επιλογών και δράσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που επιθυμεί να ταξιδέψει στο νησί. Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε την διοίκηση της Εταιρείας για τις μέχρι σήμερα αλλά και τις προγραμματιζόμενες δράσεις της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με την προβολή και τη διαφήμιση του νησιού.

Ο Πρόεδρος της SKY EXPRESS, Θ. Κροκίδας, δήλωσε ότι η Εταιρεία επιθυμεί να στηρίξει όλους τους προορισμούς στους οποίους επιχειρεί με τα αεροσκάφη της και ανακοίνωσε ότι από τις 15 Ιουνίου θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων για τη διαδρομή Λάρνακα - Κύθηρα (κάθε Δευτέρα και Παρασκευή) και Κύθηρα - Λάρνακα (κάθε Κυριακή και Πέμπτη) μέσω Αθηνών με κοινούς κωδικούς της SKY EXPRESS και της Κυπριακής αεροπορικής εταιρείας BLUE AIR, με την οποία στελέχη της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού είχαν ξεκινήσει συζητήσεις συνεργασίας εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό σημαίνει ότι το πολλά υποσχόμενο κοινό της Κυπριακής αγοράς θα μπορεί online να αγοράζει εισιτήρια απευθείας για τα Κύθηρα με πολύ μικρή στάση στην Αθήνα. Επιπλέον, το ίδιο γίνεται εδώ και καιρό και με τη Γερμανική αεροπορική εταιρεία GERMANIA η οποία επίσης συνεργάζεται με τη SKY και επιχειρεί στα αεροδρόμια της Βρέμης και της Νυρεμβέργης, δίνοντας τη δυνατότητα για αγορές εισιτηρίων με κοινό κωδικό.

Συζητήθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης πτήσεων από την Καλαμάτα στα Κύθηρα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επίσκεψη στο νησί τουριστών από την Ευρώπη, καθώς τα charter στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αυξάνονται διαρκώς λόγω της μεγάλης δυναμικής της Μεσσηνίας και των σημαντικών επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή, ενώ τέθηκε και το θέμα της καλύτερης κατανομής των ωρών των δρομολογίων της Εταιρείας, προκειμένου να μη συμπίπτουν οι πτήσεις της με την Ολυμπιακή.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κυθήρων, Ευ. Χαρχαλάκης, πρότεινε στη SKY να εξετάσει τη δυνατότητα συνεργασίας με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες προκειμένου με τη χρήση κοινών κωδικών πτήσεων να μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι δεκάδες ομογενείς από την Αυστραλία.

Η διοίκηση της Εταιρείας συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για τη μεθοδική και στοχευμένη πολιτική προβολής και εξωστρέφειας, χαρακτηρίζοντας τα Κύθηρα ως έναν ποιοτικό ανερχόμενο και πολύ δυναμικό προορισμό που πρέπει να υποστηριχθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ