15.12.19 | 04:38

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ενημέρωση του ΠτΔ από τον Υφυπ. Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη
05.08.15 | 18:30

Ενημέρωση του ΠτΔ από τον Υφυπ. Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, επισκέφτηκε, σήμερα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει, κυριότερα, για θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς.

Μετά την επίσκεψή του στον κ. Παυλόπουλο, ο Υφυπ.Εξ. προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Επισκέφθηκα σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ενημέρωσα σχετικά με τα θέματα της αρμοδιότητας μου.

Η Ελληνική διασπορά, η πολιτιστική αλλά και θρησκευτική διπλωματία αποτελούν βασικούς πυλώνες της εξωτερικής μας πολιτικής.

Οι Έλληνες του εξωτερικού χαρακτηρίζονται ανέκαθεν από τη σημαντική συμβολή στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική συνάμα, εξέλιξη του Ελληνικού κόσμου.

Η ανάπτυξη και ενίσχυση δεσμών με τους Έλληνες της διασποράς, είναι Εθνικό μας καθήκον. Ταυτοχρόνως, μετέφερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - που γνωρίζω ότι αγωνιά για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων - και το σχέδιο μου για την προώθηση της πολιτιστικής διπλωματίας, ως ενός συνεκτικού τρόπου διαλόγου, που ενώνει τους λαούς και τη θεσμική τους εκπροσώπηση.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έχω σκοπό να επισκεφτώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και να μεταβώ στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συναντηθώ με το σύνολο της Ελληνικής ομογένειας, τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και παράγοντες των ΗΠΑ.

Υπάρχει πολύ δουλειά. Οι καιροί ου μενετοί.»  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ