20.09.20 | 03:12

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση Ταλιμπάν με νεκρούς στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ
21.01.18 | 22:00

Επίθεση Ταλιμπάν με νεκρούς στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ

Ένας Έλληνας περιλαμβάνεται μεταξύ των 18 θυμάτων από την επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών Αρχών του Αφγανιστάν.

Περίπου 160 άνθρωποι διασώθηκαν από τους Αφγανούς στρατιώτες, οι οποίοι έδωσαν μάχη επί 12 ώρες, για να ανακτήσουν τον έλεγχο του κτιρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Πηγές της Αφγανικής αστυνομίας είπαν στο Βρετανικό δίκτυο BBC, ότι έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος εννέα Ουκρανών, ενός Έλληνα, ενός Γερμανού και ενός Καζάκου. Δύο από τα θύματα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.

Η αεροπορική εταιρεία Kam Air ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ορισμένοι υπάλληλοί της ενώ άλλοι αγνοούνται.

Τρεις από τους δράστες σκοτώθηκαν ενώ δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις πολίτες, τραυματίστηκαν.

 

[21:59]: Κανέναν κίνδυνο δεν διατρέχει η υγεία των δύο Ελλήνων πιλότων που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης από Ταλιμπάν, όπως επιβεβαίωσε σε επικοινωνία με το in.gr ο κ. Μιχάλης Πουλικάκος, ένας εκ των δύο πιλότων. Καθησυχάζει δε, ότι και οι δύο βρίσκονται σε ασφαλές σημείο.

Ειδικότερα, το in.gr μόλις επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι υπήρχαν και δύο Έλληνες στο ξενοδοχείο που δέχτηκε την επίθεση προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Μιχάλη Πουλικάκο.

Η προσπάθεια έγινε εντονότερη μετά την μετάδοση του BBC για ύπαρξη Έλληνα μεταξύ των θυμάτων, είδηση που ευτυχώς διέψευσε αργότερα το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και πριν από λίγο ο κ. Πουλικάκος με το μήνυμά του μέσω Facebook.

Το ανακουφιστικό μήνυμά του αναφέρει: «Πρόκειται για λάθος. Μιλάνε για τον Βασίλη που είναι ασφαλής δίπλα μου. Απλώς αργήσαμε να τον βρούμε» σημειώνει χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας πως η σύγχυση προήλθε από το γεγονός ότι ο Βασίλης Βασιλείου άργησε να δώσει σημεία ζωής.

 ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr | in.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ