18.04.21 | 02:58

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ένας 26χρονος από την Αθήνα “πίσω” από την απόπειρα απάτης με τον Δήμαρχο Καλαμάτας
02.05.20 | 10:43

Ένας 26χρονος από την Αθήνα πίσω από την απόπειρα απάτης με τον Δήμαρχο Καλαμάτας

Ένας νεαρός από την Αθήνα, είναι ο δράστης της απόπειρας απάτης, χρησιμοποιώντας το όνομα του Δημάρχου Καλαμάτας.

Χρησιμοποιώντας το όνομα του Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, επιχείρησε να εξαπατήσει επιχειρηματία της πόλης και να του αποσπάσει χρήματα.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης γνωστοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε και στο νομό μας, με συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.

 

Απάτη με το όνομα του Δημάρχου

Η απόπειρα απάτης συνέβη στις 7 Απριλίου, με τον επιχειρηματία ευτυχώς να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και να ενημερώνει την Αστυνομία, αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα την ημέρα εκείνη έκανε ανακοινώσεις για να ενημερώσει τυχόν υποψήφια θύματα.

Τότε, ένας άγνωστος, προσποιούμενος ότι είναι ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, επικοινώνησε με μεγάλη εταιρεία νωπών προϊόντων στην Καλαμάτα, ενημερώνοντας ότι ο Δήμος θέλει να προμηθευτεί ποσότητα προϊόντων, για να τα διαθέσει σε ευπαθείς ομάδες λόγω κορωνοϊού.

Η συμφωνία έκλεισε και ο δήθεν «Δήμαρχος» έστειλε στην εταιρεία πλαστό καταθετήριο τράπεζας με το υποτιθέμενο ποσό αξίας των προϊόντων, μόνο που ήταν 4.500 ευρώ παραπάνω από αυτό που είχε συμφωνηθεί. Έτσι, επικοινώνησε εκ νέου με την εταιρεία σημειώνοντας ότι έγινε λάθος και κατατέθηκε μεγαλύτερο ποσό, ζητώντας να επιστραφεί το επιπλέον εκείνη τη στιγμή για να διορθωθεί το λάθος.

Ευτυχώς, οι υπεύθυνοι της εταιρείας κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και ενημέρωσαν Αστυνομία και Δήμαρχο.

Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας αποδείχτηκε ότι δράστης της απόπειρας απάτης είναι ένας 26χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ