07.05.21 | 09:53

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Έναρξη εργασιών στο πρώην Στρατόπεδο Παρμενίωνα στην Αλεξανδρούπολη
08.07.13 | 16:13

Έναρξη εργασιών στο πρώην Στρατόπεδο Παρμενίωνα στην Αλεξανδρούπολη

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του χώρου του πρώην Στρατοπέδου Παρμενίωνα και μετατροπής του σε πάρκο, στην Αλεξανδρούπολη.

Ο χώρος του πρώην στρατοπέδου, συνολικής έκτασης 135.597 τ.μ., διατέθηκε εκ νέου στο Δήμο Αλεξανδρούπολης το 2012 για τρεις χρήσεις: τη δημιουργία πάρκου σε έκταση περίπου 80 στρεμμάτων, σχολικών εγκαταστάσεων σε έκταση περίπου 31 στρεμμάτων και αθλητικών χώρων σε έκταση περίπου 17 στρεμμάτων.

Όπως δήλωσε ανάμεσα σε άλλα,  ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, με αφορμή την έναρξη των εργασιών, υλοποίησης του έργου «πάρκο  Αλτιναλμάζη»:

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι οι προσπάθειές μας ευοδώθηκαν. Περάσαμε από τρία τεράστια κύματα, πρώτον δεν είχαμε όταν παραλάβαμε τη Δημοτική Αρχή το 2011 δυστυχώς τη χρήση του στρατοπέδου, γιατί αυτή είχε απολεσθεί από τον Αύγουστο του 2008 και μόλις πριν από 10 μήνες περίπου, μετά από 2 χρόνια αγώνα, καταφέραμε να πάρουμε πίσω τη χρήση. Δεύτερον χρειάστηκε να γίνει τροποποίηση από μια χρήση (που προβλεπόταν στο χώρο) – ένα μεγάλο πάρκο 135 στρεμμάτων, το οποίο δεν θα ήταν χρηστικό και λειτουργικό για μια πόλη σαν την Αλεξανδρούπολη – σε τρεις, και τέλος να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ».

Οι εγκαταστάσεις του πάρκου, θα περιλαμβάνουν: ένα υπαίθριο θέατρο, ένα κτίριο 550 τ.μ., που θα φιλοξενεί εστιατόριο και καφετέρια, περιπατητικούς διάδρομους, δασικούς χώρους, υδάτινο στοιχείο, καθώς και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 100 περίπου θέσεων, αλλά και περίπτερα, τα οποία θα διατεθούν σε πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου.

Η ανάπλαση του πάρκου και η διαμόρφωση των χώρων αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε διάστημα 2 ετών.

«Πρόκειται για ένα χώρο χρηστικό για όλες τις ηλικίες, για ξεκούραση, για απόλαυση, για γυμναστική μέσα στον ιστό της πόλης. Γιατί ειδικά στη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία η κάθε Δημοτική Αρχή προσπαθεί να δημιουργήσει χώρους τους οποίους θα μπορούν να απολαύσουν οι δημότες της χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσουν χρήματα», σημείωσε ο κ. Λαμπάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ