18.01.21 | 08:47

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Εμπλοκή στις βίζες τουριστών από Τουρκία: Απώλεια εκατομμυρίων Ευρώ!
09.07.15 | 11:53

Εμπλοκή στις βίζες τουριστών από Τουρκία: Απώλεια εκατομμυρίων Ευρώ!

Θυμό, διαμαρτυρίες και εντάσεις από το χώρο των επαγγελματιών του Τουρισμού, προκαλεί η  ζημιογόνα για την Εθνική οικονομία και την οικονομία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ακυρωτική για τον Τουρισμό, χρονοκαθυστέρηση στη χορήγηση της τουριστικής βίζας από τις Προξενικές Αρχές της Ελλάδας στην Τουρκία, λόγω «τεχνικών δυσκολιών» και αδυναμίας του υπάρχοντος προσωπικού να ανταποκριθεί στη ζήτηση. 

Χιλιάδες είναι οι παρεμποδιζόμενοι τουρίστες, τόσο για τις θερινές διακοπές, όσο και τις διακοπές εν όψει της επικείμενης θρησκευτικής τους γιορτής.

Άμεση η αντίδραση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Παυλίδη, ήδη από την προηγούμενη βδομάδα, να ζητά πιεστικά την αυτονόητη λύση του προβλήματος, σε μία Χώρα και Περιφέρεια, που στενάζει από έλλειψη χρημάτων.

«Παρότι υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα θα λυνόταν έως την περασμένη Τρίτη (7/7/2015), πληροφορούμαστε ότι συνεχίζει να υπάρχει τεράστια εμπλοκή, με αποτέλεσμα, σήμερα, να προσδιορίζονται συναντήσεις αιτούντων βίζα εντός του Αυγούστου», επισημαίνεται από την Περιφέρεια.

Όλα αυτά σε μία Ελλάδα, που στενάζει για ρευστό χρήμα, ενώ ταυτόχρονα ακυρώνει την εισροή πολλών εκατομμυρίων!

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε με έγγραφό του την άμεση προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, προς επίλυση του προβλήματος.

«Λύσεις υπάρχουν παντού. Αγωνιζόμαστε να υπάρξουν χρήματα στην αγορά. Κάποιοι δεν το κατανοούν. Ο καθένας μας έχει την υποχρέωση να λύνει τα γραφειοκρατικά προβλήματα και κανείς δε μπορεί να κρύβεται πίσω απ’ αυτά, προς ζημία της χώρας. Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να λύσουν το πρόβλημα εδώ και τώρα», αναφέρει στο έγγραφό του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ