15.12.19 | 01:15

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Με το "Εμείς" και όχι το "Εγώ" θα πάμε μπροστά την ΠΕΔΑ και την Αυτοδιοίκηση»
22.08.14 | 11:24

Με το Εμείς και όχι το Εγώ θα πάμε μπροστά την ΠΕΔΑ και την Αυτοδιοίκηση

Σε διαδοχικές συναντήσεις με συναδέλφους του Δημάρχους, προβαίνει ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, «με σκοπό πλέον όλοι μαζί, υπερκομματικά και δυναμικά, να οδηγήσουν την Αυτοδιοίκηση και τους υπηρέτες της, στη θέση που τους ανήκει, στην καρδιά του Πολίτη και στη διοικητική διάρθρωση του Κράτους για το καλό του Έλληνα και της Πατρίδας μας» όπως χαρακτηριστικά τονίζει, δείχνοντας ότι είναι έτοιμος και αποφασισμένος να «κρατήσει το τιμόνι» και να οδηγήσει σ' έναν σίγουρο δρόμο την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, σε μία κρίσιμη 5ετία για το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προσθέτει:

«Αλλαγή στο πνεύμα Εξουσίας σε όλα τα επίπεδα. Ένα πνεύμα όπου η εξουσία θα είναι δίπλα στον πολίτη και το πρόβλημά του. Πνεύμα Προσφοράς και Ανθρωπιάς, πνεύμα του "Εμείς" και όχι του "Εγώ", πνεύμα νοικοκυροσύνης και όχι σπατάλης, πνεύμα αυτοδιοικητικού επαγγελματισμού, αμοιβαίας εμπιστοσύνης με αφεντικό τον πολίτη, πνεύμα διαφάνειας, ελέγχου και μηδενισμού της υπεξαίρεσης και του ιδιωτικού οφέλους του Δημοσίου Χρήματος...».

Η ανταπόκριση των συναδέλφων του είναι μεγάλη, πέρα και πάνω από κομματικές αγκυλώσεις κι αυτό φαίνεται ότι βοηθάει μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει μαζί με το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, για την ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση.

«Η Αυτοδιοίκηση έχει απαξιωθεί θεσμικά και λειτουργικά τα τελευταία χρόνια. Η αυτοδιοικητική μας διαδρομή και η υστεροφημία μας δεν μας επιτρέπουν να είμαστε θεατές. Η Πατρίδα μας και οι Έλληνες απαιτούν αυτοδιοικητική αυτοτέλεια, αυτοδιοίκηση - υπηρέτη του πολίτη, κοντά σ’αυτόν και στα προβλήματά του, που να μπορεί να δίνει λύσεις μακριά από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με αιρετούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες στη θέση που τους πρέπει, θεσμικά και λειτουργικά» δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Π.Ε.Δ. Αττικής, Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ