23.06.18 | 19:10

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Ποιοι, πώς και γιατί θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι Καθαριότητας
17.07.17 | 09:11

Ελεγκτικό Συνέδριο: Ποιοι, πώς και γιατί θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι Καθαριότητας

Στο λόγο, στις προϋποθέσεις, αλλά και στους Δήμους που θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι Καθαριότητάς τους, αναφέρθηκε η ΕΡΤ και η δημοσιογράφος Ντίνα Τσουκαλά, αναλύοντας σχετική απόφαση του 1ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και κάνοντας, ταυτόχρονα, σημαντικές παρατηρήσεις, που έως σήμερα δεν είχαν παρουσιαστεί.

Το 1ο Τμήμα του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου της Χώρας, λοιπόν, παρέχει τη νομική βάση για να μπορέσουν να πληρωθούν για τα “δεδουλευμένα” τους οι συμβασιούχοι Καθαριότητας.

Σύμφωνα με την ίδια νομική ανάλυση, η απόφαση ζητά να προχωρήσουν οι δαπάνες πληρωμής επικαλούμενη τη “συγγνωστή πλάνη”, «δηλαδή ότι οι Δήμαρχοι δεν είχαν σκοπιμότητα, δεν είχαν δόλο, αλλά πλανήθηκαν και δεν καταστρατήγησαν κάποια διάταξη του νόμου».

Μετά την απόφαση, το 10% των Δήμων που μέχρι τώρα δεν έχουν καταβάλει τα “δεδουλευμένα” στους συμβασιούχους, εφόσον δεν τους έχει κοινοποιηθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ολομέλειας, έχουν την δυνατότητα να τους πληρώσουν, «αν και οι δαπάνες αυτές επαναλαμβάνει και πάλι και το Τμήμα ότι είναι μη νόμιμες, ωστόσο οι Δήμαρχοι δεν έχουν πειθαρχικές ευθύνες εάν προχωρήσουν στην καταβολή των δεδουλευμένων», όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ