06.03.21 | 09:21

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΥΘΗΡΩΝ

Εκτός μεταφορικού ισοδυνάμου Κύθηρα, Αντικύθηρα; Ενέργειες του Δημάρχου
21.06.18 | 11:58

Εκτός μεταφορικού ισοδυνάμου Κύθηρα, Αντικύθηρα; Ενέργειες του Δημάρχου

Παρέμβαση του Δημάρχου Κυθήρων Ευστράτιου Χαρχαλάκη – επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής – με αφορμή δημοσιεύματα, που εξαιρούν τα Κύθηρα και Αντικύθηρα από το μεταφορικό ισοδύναμο.

 

Η επιστολή

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Οι αναφορές και εξαγγελίες για το μεταφορικό ισοδύναμο, δείχνουν προς το παρόν να εξαιρούν από το ευεργετικό αυτό νομοθέτημα τους κατοίκους των Κυθήρων και Αντικυθήρων, αφού σε σχετικά δημοσιεύματα δεν αναφέρεται πουθενά ότι τα δύο αυτά νησιά συμπεριλαμβάνονται στις προβλέψεις σας.

Δεν είναι η πρώτη που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η επί χρόνια εφαρμοζόμενη ευεργετική μείωση του Φ.Π.Α. στα νησιά, ποτέ δεν συμπεριέλαβε τα Κύθηρα και Αντικύθηρα, επειδή ο νομοθέτης δεν ήταν κατάλληλα ενημερωμένος ή επειδή κάποιοι θεωρούσαν εσφαλμένα ότι η διοικητική υπαγωγή των νησιών στην Αττική, συνεπάγεται απαραίτητα και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και ευμάρειας.

Θεωρώ δεδομένο ότι στα ωφελούμενα από τη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου νησιά, θα συμπεριληφθούν και τα Κύθηρα και Αντικύθηρα, τα οποία ανήκουν μεν διοικητικώς στο Νομό Αττικής, όμως συνιστούν απομακρυσμένα νησιά με πάρα πολλά προβλήματα, ενώ θεωρούνται προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α΄ σύμφωνα με την Υ.Α. ΔΙΔΑΔ/Φ.50/265/29847/ΦΕΚ 667/Β/1992.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Με Τιμή,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ