29.05.20 | 06:52

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Έκκληση του Δημάρχου Σαρωνικού για έμπρακτη συμπαράσταση στην ΕΡΤ
17.06.13 | 12:15

Έκκληση του Δημάρχου Σαρωνικού για έμπρακτη συμπαράσταση στην ΕΡΤ

Με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, απευθύνει έκκληση, για άμεση σύγκλιση των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις τόσο στην κατεύθυνση της έμπρακτης συμπαράστασης στην ΕΡΤ, όσο και για την προάσπιση του κύρους και του μέλλοντος της Αυτοδιοίκησης.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «Ο χώρος της Αυτοδιοίκησης έχει πληγεί μέχρι σήμερα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο φορέα του δημοσίου και προσθέτει ότι, «όλοι γνωρίζουμε ότι μετά την ΕΡΤ, ο επόμενος στόχος θα είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με ό,τι επιπτώσεις αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία μας και τις τοπικές μας κοινωνίες».

Αναλυτικά στο κείμενο έκκλησης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου αναφέρει τα εξής:

«Το πρόσφατο και αυθαίρετο κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση την Τρίτη 11/6, εκτός των άλλων συνεπειών που έχει επιφέρει, όπως είναι η φίμωση του ελεύθερου δημόσιου λόγου και της ενημέρωσης αλλά και η απόλυση 2.600 περίπου εργαζομένων, έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση σε όλες τις τοπικές κοινωνίες. Γιατί η συμβολή της δημόσιας τηλεόρασης, εκτός από τη δημοσιογραφική ενημέρωση, έχει άμεση σχέση και με την ανάδειξη και προβολή του πολιτισμού, του αθλητισμού, της ιστορίας και του κοινωνικού γίγνεσθαι της χώρας μας.

Τα μηνύματα λοιπόν που φθάνουν σε εμάς που πρώτοι αφουγκραζόμαστε τις τοπικές κοινωνίες, είναι μηνύματα αγανάκτησης αλλά και αντίστασης στις ολοκληρωτικές- αυταρχικές μεθόδους και πολιτικές που το τελευταίο διάστημα βιώνει η κοινωνία.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει εμείς που προερχόμαστε από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας αλλά και την έντονη αντίδρασή μας. Γι΄αυτό δεν πρέπει να σταθούμε σε απλές δηλώσεις συμπαράστασης. Θα πρέπει τα συλλογικά μας όργανα άμεσα να συνεδριάσουν και να αποφασίσουμε συγκεκριμένους τρόπους αντίδρασης και κινητοποιήσεων και οφείλουμε να το κάνουμε αυτό γιατί ο χώρος της Αυτοδιοίκησης έχει πληγεί μέχρι σήμερα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο φορέα του δημοσίου. Όλοι γνωρίζουμε ότι μετά την ΕΡΤ, ο επόμενος στόχος θα είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με ό,τι επιπτώσεις αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία μας και τις τοπικές μας κοινωνίες.

Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να λάβουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και μέτρα τόσο στην κατεύθυνση της έμπρακτης συμπαράστασης στην ΕΡΤ, όσο και για την προάσπιση του κύρους και του μέλλοντος της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ