05.06.20 | 08:22

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΧΑΝΙΩΝ

Έκδοση οικοδομικών αδειών με ένα "κλικ" από τον Δήμο Χανίων
18.03.14 | 17:54

Έκδοση οικοδομικών αδειών με ένα κλικ από τον Δήμο Χανίων

Μεταξύ των πέντε Δήμων της χώρας (Αθήνα, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Πειραιάς και Χανιά) όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το νέο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης των οικοδομικών αδειών συγκαταλέγεται ο Δήμος Χανίων. 

Το νέο αυτό σύστημα έκδοσης των ηλεκτρονικών αδειών - που υλοποίησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αξιοποιώντας πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ - θα απλοποιήσει και θα διευκολύνει ουσιαστικά τη λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομίας) του Δήμου Χανίων, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετήσει αποτελεσματικά και τους δημότες, που δεν θα χρειάζεται να χάνουν χρόνο σε ουρές και αναμονές.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, επιμορφωτικό σεμινάριο στο Δημαρχείο Χανίων, από τον υπεύθυνο Μηχανοργάνωσης του Τ.Ε.Ε., Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τους υπαλλήλους και τα στελέχη της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου, αναφορικά με τη λειτουργία και τις δυνατότητες του νέου ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης αδειών, ώστε αυτό να μπορεί να εφαρμοστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.  

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, είχε συνάντηση στο γραφείο του, με τον υπεύθυνο Μηχανοργάνωσης του Τ.Ε.Ε., Ν. Παναγιωτόπουλο και τον Προέδρο του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Κ., Γιάννη Στρογγυλό, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου σε θέματα Πολεοδομίας, Νικόλαου Ξυνίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης αδειών δόμησης θα ωφελήσει πολλαπλά τους πολίτες αφού απλοποιούνται όλες οι διαδικασίες και μειώνεται δραστικά η γραφειοκρατία.

Τα οφέλη, που θα προκύψουν από την εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος της «Ηλεκτρονικής Πολεοδομίας» είναι μεταξύ άλλων:

- Ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και βελτίωση της ποιότητας των λειτουργιών.

- Αυτοματοποίηση των εσωτερικών λειτουργιών και εργασιών και μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης τους.

- Περιορισμός της αναγκαιότητας της φυσικής παρουσίας του πολίτη στους χώρους των Υπηρεσιών.  

- Δυνατότητα ελέγχου και εκτεταμένης πληροφόρησης σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ