04.08.20 | 05:11

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Εκδήλωση με θέμα την ιστορικότητα της πόλης της Παιανίας
29.05.13 | 10:45

Εκδήλωση με θέμα την ιστορικότητα της πόλης της Παιανίας

Ο Διαλεκτικός Όμιλος Α’ Παιανίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Παιανίας, διοργάνωσε το Σάββατο, 18 Μαΐου 2013, στην Αίθουσα Συνιδιοκτησίας, ομιλία με θέμα, «Σκιαγραφώντας την αρχαία ιστορία της Παιανίας: μία πρώτη παρουσίαση των νεότερων ανασκαφικών ερευνών».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Διαχείρισης Χορτονομής και Συνιδιοκτησίας Σπύρος Στάμου. 

Ακολούθησε παρουσίαση από την Πρόεδρο ΔΟΕ Παιανίας, Λέλα Πρίφτη και στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι κυρίες Κερασία Ντούνη και Μαρία Μέξη, αρχαιολόγοι της Β’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α), που παρουσίασαν το θέμα της ομιλίας τους. 

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η αίθουσα της Συνιδιοκτησίας ήταν κατάμεστη από κόσμο που εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα που παρουσιάστηκε.

Ο Δήμαρχος Παιανίας, Δημήτρης Γ. Δάβαρης, σχετικά δήλωσε: «Παρακολουθήσαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία και ενημερωθήκαμε κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία της πόλης μας. Θέλω να συγχαρώ τις κυρίες Κερασία Ντούνη και Μαρία Μέξη, αρχαιολόγους, που με γλαφυρότητα και χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικά μέσα κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μας και μας ταξίδεψαν ευχάριστα στο χρόνο. Οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους και την παράδοσή τους χάνουν το μέλλον τους. Εμείς σας ευχαριστούμε γιατί μας βοηθήσατε να μην ξεχνάμε».

Στο χώρο της εκδήλωσης από τη Δημοτική Αρχή παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Παιανίας, Δημήτρης Γ. Δάβαρης, οι Αιδεσιμώτατοι Ιερείς της Παιανίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Δάβαρης, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Παιανίας, Σπύρος Νανόπουλος, τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Παιανίας και Γλυκών Νερών, οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης καθώς επίσης εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του Δήμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ