19.09.20 | 09:10

 

ΑΡΧΕΙΟ » ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για μείωση των προστίμων Κ.Ο.Κ.
01.02.17 | 12:43

Εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για μείωση των προστίμων Κ.Ο.Κ.

Τη μείωση των προστίμων Κ.Ο.Κ., εισηγήθηκε ο Bουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, κ. Γιώργος Λαζαρίδης

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, με θέμα τη μείωση των προστίμων Κ.Ο.Κ. και άλλων συναφών ζητημάτων, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής εισηγήθηκε τη μείωση τους.

Στην εισήγησή της, η Επιτροπή αναφέρει πως έχει διαπιστωθεί, ότι για τις παραβάσεις του ΚΟΚ, όπου προβλέπεται επιβολή υψηλού διοικητικού προστίμου - παρά το γεγονός ότι παρέχεται η δυνατότητα καταβολής αυτού κατά το ήμισυ εντός 10 ημερών από την βεβαίωσή του - λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν είναι δυνατή η καταβολή του. Ως εκ τούτου οι παραβάτες, επιβαρύνονται με το σύνολο του προστίμου, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά πολλές φορές να μη μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους, αφού τα πρόστιμα βεβαιώνονται στη Δ.Ο.Υ.

Ο κ. Λαζαρίδης επεσήμανε ότι, «η μελέτη στοιχείων, αναφορικά με τα πρόστιμα του ΚΟΚ που ισχύουν στη Ε.Ε, προκύπτει, ότι στο σύνολό τους είναι χαμηλότερα, συγκριτικά με αυτά που προβλέπονται στην χώρα μας. Σύμφωνα δε, με την εξέλιξη αποπληρωμής των προστίμων ΚΟΚ, είπε ότι είναι επιβεβλημένη η αναπροσαρμογή τους, η οποία θα πρέπει να γίνει προς την κατεύθυνση της μείωσης τους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ