06.06.20 | 03:52

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΟ εισαγγελικό ΟΧΙ στον Δ. Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας
01.07.19 | 19:21

ΝΕΟ εισαγγελικό ΟΧΙ στον Δ. Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας

Νέο «όχι» λέει η αρμόδια Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου στη χορήγηση έβδομης τακτικής άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίν,α για δεύτερη φορά εντός 15 ημερών.

Η Εισαγγελέας, έκανε νέα πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, λόγω της εφαρμογής από σήμερα του νέου Ποινικού Κώδικα.

Υπενθυμίζεται, ότι στην πρόταση της προ 15 ημερών είχε και πάλι ταχθεί κατά της χορήγησης άδειας με το σκεπτικό ότι σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντινά έχει ασκηθεί νέα κακουργηματική δίωξη, για το αδίκημα της στάσης κρατουμένων.

Το αδίκημα αυτό, με τον νέο Ποινικό Κώδικα μετατράπηκε σε πλημμέλημα επομένως δεν αποτελεί κώλυμα στη χορήγηση άδειας στον κρατούμενο.

Με τη νέα πρόταση της, η εισαγγελέας, ωστόσο, χορηγείται και πάλι την απόρριψη του αιτήματος για χορήγηση του κρατούμενου, επικαλούμενη ότι δεν υπάρχει μεταστροφή στην συμπεριφορά του («έλλειψη ηθικής βελτίωσης»).

Κατά πληροφορίες, η εισαγγελέας αναφέρεται στις ευχαριστίες του Δημήτρη Κουφοντίνα σε όσους του στάθηκαν αλληλέγγυοι.

Χαρακτηριστικά στην Εισαγγελική πρόταση τονίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας «δεν περιορίζεται μόνο  στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ», «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη» και «ευχαριστεί για την συμπαράσταση συντρόφους και συντρόφισσες» .

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα συνεδριάσει, εκ νέου, για το ζήτημα μεθαύριο Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019.ΠΗΓΗ: dikastiko.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ