14.12.19 | 01:48

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Η Ν.Δ. είναι επιλογή αλήθειας και ευθύνης!»
23.01.15 | 16:28

Η Ν.Δ. είναι επιλογή αλήθειας και ευθύνης!

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Υπ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΑΣ Ν.Δ.

Υλοποιός των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων της Χώρας, με οικονομικό, μάλιστα, αποτέλεσμα, κομιστής κονδυλιών από την Ε.Ε., που κατέταξαν την ανυπόληπτη χρηματοδοτικά Ελλάδα, στην 3η, από την 18η θέση που βρισκόταν δύο χρόνια πριν, ο πρώην Υπουργός και υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθήνας της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης, δε "μασάει" τα λόγια του, στη συνέντευξή του στο epoli.gr, λιγότερo από δύο 24ωρα, πριν την διεξαγωγή των κρισιμότερων, ίσως Εκλογών, στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

ΕΡ.: Κύριε Χατζηδάκη, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το προβάδισμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όχι μόνο να διατηρείται, αλλά και να διευρύνεται. Πιστεύετε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει τις τελευταίες τρεις μέρες;

Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ο σταθερός πυλώνας της Ευρωπαϊκής πορείας της Χώρας και η μοναδική επιλογή για την οριστική έξοδο από τα Μνημόνια, χωρίς περιττές περιπέτειες. Η Νέα Δημοκρατία είναι επιλογή αλήθειας και ευθύνης.

Η επιλογή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι επιλογή σύγκρουσης με τους εταίρους μας και οικονομικής απομόνωσης. 

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται την διαφορά και είμαι σίγουρος ότι θα συνταχθούν με τη Νέα Δημοκρατία, έτσι ώστε να μην πάνε οι θυσίες και οι κόποι τους χαμένοι.

ΕΡ.: Σε προεκλογικό σας σποτάκι, που συζητήθηκε στα social media, καλείτε τους πολίτες να πιστέψουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.! Τι εννοείτε ακριβώς;

Σε αυτές τις Εκλογές οι καλύτεροι σύμμαχοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι αυτοί που πιστεύουν, ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν εννοεί αυτά που λέει και ότι ως ένα άλλο ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα αλλάξει ρότα και θα έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους μας. Κάνουν μεγάλο λάθος. Γνωρίζω τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από το πανεπιστήμιο. Πιστεύουν, ότι με την εκλογή τους θα αλλάξουν την Ευρώπη και την υφήλιο. Αλλά ας υποθέσουμε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα τα βρει με τους εταίρους μας. Η συμφωνία αυτή θα είναι μία συμφωνία με ιδιωτικοποιήσεις, προώθηση και των υπόλοιπων μεταρρυθμίσεων, πολιτικών που ακολουθούνται και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Ποιος ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ποια συνιστώσα θα εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές; Μη γελιέστε. Θα επικρατήσει μία χαοτική κατάσταση.

Η επιλογή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τον ένα ή άλλο τρόπο είναι επιλογή που θα στείλει τη Χώρα στα "βράχια".

ΕΡ.: Υποστηρίζετε σε συνεντεύξεις σας, ότι με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα βάλουμε μεγάλο μπελά στο κεφάλι μας; Μήπως ακολουθείτε και εσείς τον δρόμο της κινδυνολογίας;

Γιατί να κινδυνολογεί αυτός που επισημαίνει τον κίνδυνο και όχι αυτός που τον προκαλεί; Έχουμε την υποχρέωση να προειδοποιήσουμε: Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ισχυρίζεται ότι θα πείσει φτωχότερες από εμάς χώρες να μας διαγράψουν το χρέος και να συνεχίζουν να μας δανείζουν. Θα δώσει 12 δις Ευρώ τον πρώτο χρόνο από λεφτά που δεν έχει, ποσό που ισοδυναμεί σε τέσσερις ΕΝ.Φ.Ι.Α. Θα καλύψει τα 15 δις Ευρώ του "χρηματοδοτικού κενού" του πρώτου χρόνου, με αέρα κοπανιστό. Θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας ακυρώνοντας όλα τα επενδυτικά σχέδια και όλες τις ιδιωτικοποιήσεις. Θα ξαναφτιάξει μία κρατική Ολυμπιακή για να πληρώνουμε πάλι 1 εκ. Ευρώ την ημέρα, θα κρατικοποιήσει την ακτοπλοΐα. 

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα λέει όλα αυτά και μετά η κυβέρνηση κινδυνολογεί; Πολύ φοβάμαι ότι το ραντεβού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με την πραγματικότητα θα είναι οδυνηρό για τους ψηφοφόρους του και τραυματικό για την Χώρα.   

ΕΡ.: Τι να περιμένουμε όμως αν επιλέξουμε τη Ν.Δ.; Νέα μέτρα σύμφωνα με το email Χαρδούβελη;

Προσήλωση στον δρόμο της Ευρώπης, αποφασιστικότητα στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων για να ολοκληρώσουμε και το τελευταίο μίλι της διαδρομής προς την έξοδο από το Μνημόνιο. Αυτή είναι η δέσμευσή μας για την επόμενη μέρα. 

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εξασφάλιση της ειδικής γραμμής πίστωσης για να θωρακίσουμε τη Χώρα απέναντι στις αγορές και προώθηση όλων των υπόλοιπων δικών μας μεταρρυθμίσεων (φορολογικό, κοινωνικό πρότυπο, αξιολόγηση στο δημόσιο κ.λπ.). 

Αυτό μπορούμε να κάνουμε, αυτό παρουσιάζουμε στους πολίτες: Ευρωπαϊκή προοπτική, ρεαλιστική ελπίδα. 

Το δέντρο με τα λεφτά δεν υπάρχει ούτε στα όνειρά μας. Εμείς σε διαγωνισμό πλειοδοσίας και λαϊκισμού με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν πρόκειται να μπούμε. Τον λαϊκισμό τον πληρώσαμε πανάκριβα στο παρελθόν. Η πατρίδα μας πρέπει να μείνει όρθια και δυνατή.     

ΕΡ.: Γυρνάτε στις γειτονιές της Β’ Αθηνών. Τι λέτε στους πολίτες; Γιατί να ψηφίσουν τον Κωστή Χατζηδάκη;

Η Χώρα μας δεν θα προχωρήσει, ούτε με τη δημαγωγία, ούτε με την ακινησία. Θα προχωρήσει μπροστά μόνο με Ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσθηκαν σε όλη την Ευρώπη. 

Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή προσπάθησα να ταυτιστώ με Ευρωπαϊκές πολιτικές, συγκεκριμένο έργο και μετρήσιμο αποτέλεσμα. 

Η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής ήταν μία Ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση. Από τα 350 εκ. Ευρώ έλλειμμα περάσαμε στο 250 εκ. Ευρώ έσοδα. 

Το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, που οδήγησε από τα 2 εκ. Ευρώ ελλείμματος, ημερησίως, στην κερδοφορία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στην προετοιμασία ιδιωτικοποίησής της. 

Το ΕΣΠΑ όπου βρισκόμαστε στην 3η θέση από την 18η δύο χρόνια πριν. 

Η αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων είναι η μεγαλύτερη επένδυση μέχρι στιγμής ύψους 2,1 δις Ευρώ. 

Η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητόδρομους "δίνει ανάσα" στην οικονομία και χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

Αυτήν την πολιτική υπηρετώ και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Περάσαμε πολλές "φουρτούνες". Είναι κρίμα να "βουλιάξει το καράβι" μέσα στο λιμάνι, στο παρά πέντε της δικαίωσης των θυσιών μας...  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ