25.09.20 | 22:16

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

«Νέα εικόνα» για τρεις πλατείες της Μεταμόρφωσης
17.01.14 | 10:55

Νέα εικόνα για τρεις πλατείες της Μεταμόρφωσης

Με το τέλος του 2013 ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το έργο «Aναπλάσεις Πλατειών», που είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Πράσινη Ζωή στην Πόλη», με χρηματοδότηση κατά 50% περίπου από το ΕΣΠΑ και κατά το υπόλοιπο από το Δήμο.

Το έργο είχε διακοπεί προσωρινά για οικονομικούς λόγους και ξεκίνησε ξανά, μόλις ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες.

Με την ολοκλήρωση του έργου οι πλατείες Εθνικής Αντίστασης στην Καναπίτσα, Δημοκρατίας στη Μποφίλια και Σταυριανού στην περιοχή Λόγγου, άλλαξαν όψη. 

Ο ηλεκτροφωτισμός τους με δώδεκα συστοιχίες λαμπτήρων νέας τεχνολογίας LED σε καθεμία, έδωσε εντυπωσιακό (και οικονομικό) φως, που δημιουργεί ευχάριστη αίσθηση, αναδεικνύει τις πλατείες και τα έργα ανάπλασης και τις κάνει ομορφότερες και ασφαλέστερες, απομακρύνοντας δραστηριότητες και παραβατικές συμπεριφορές, που αναπτύσσονται σε σκοτεινό περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος της πόλης, Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου και τη νέα εικόνα των πλατειών και κάλεσε τους δημότες να κάνουν δικούς τους και να χαίρονται τους χώρους των πλατειών, αλλά και να τους προστατεύουν από βανδαλισμούς και καταστροφές ανεύθυνων και αντικοινωνικών στοιχείων και να συμβάλλουν στη συντήρηση, την καθαριότητα και την καλή τους εικόνα.

«Η προστασία και ο σεβασμός των δημόσιων χώρων είναι καθήκον όλων και του καθενός μας αλλά και δείκτης του πολιτισμού και της αγωγής μας» κατέληξε ο Δήμαρχος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ