27.01.20 | 14:42

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Είδος προς ...εξαφάνιση οι ηλικιωμένοι από τα λουτρά
07.08.13 | 14:51

Είδος προς ...εξαφάνιση οι ηλικιωμένοι από τα λουτρά

«Άδειασαν» από ηλικιωμένους οι λουτροπόλεις της χώρας, μετά την περικοπή του επιδόματος λουτροθεραπείας.

Οι επισκέψεις, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν μειωθεί σημαντικά και, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτιμάται πως για το 2013 θα υπάρξει μία πτώση της τάξης του 70% σε σχέση με πέρυσι.

Ενδεικτική η εικόνα

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των λουτρών της Αγίας Παρασκευής του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Ενώ το περασμένο έτος οι λούσεις σε καθημερινή βάση ήταν γύρω στις 1.300 κατά μέσο όρο, φέτος φτάνουν τις 300.

Μάλιστα, οι ηλικιωμένοι που επισκέπτονται τα λουτρά είναι μόλις τρεις με τέσσερις την ημέρα και οι υπόλοιποι είναι ξένοι τουρίστες που βρίσκονται για διακοπές στα γαλάζια νερά της Χαλκιδικής.

«Τα τελευταία δύο χρόνια που έχει περικοπεί το επίδομα λουτροθεραπείας προσπαθούμε να στραφούμε σε άλλου είδους επισκέπτες.

Έχουμε αλλάξει τον προσανατολισμό των λουτρών μας διότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά οι ηλικιωμένοι» δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κασσάνδρας, Ρήγας Οικονόμου.

Τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής έχουν τη δυνατότητα να «ζήσουν» από τους ξένους τουρίστες, όπως υποστηρίζει ο κ. Οικονόμου.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, λούσεις κάνουν Ρώσοι, Γερμανοί, Αγγλοι αλλά και αρκετοί Έλληνες, με τις οικογένειές τους, συνδυάζοντας θάλασσα και ζεστά ιαματικά νερά.

«Για να εξυπηρετούμε καλύτερα τους επισκέπτες λειτουργούμε μέχρι τις 12 το βράδυ τα καλοκαίρια και είμαστε ανοιχτοί σε ετήσια βάση» συμπλήρωσε.

Ανάλογη εικόνα όσον αφορά στην επισκεψιμότητα των ηλικιωμένων παρουσιάζεται και στις υπόλοιπες λουτροπόλεις.

«Οι λουτροπόλεις θα περιμένουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο για να δουν εάν θα έχουν χρήματα οι ηλικιωμένοι να πραγματοποιήσουν επισκέψεις.

Εάν συνεχιστεί, όμως, η ίδια εικόνα, θα έχουμε μεγάλη πτώση φέτος» δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας Ανέστης Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, δεν αποκλείεται η σαιζόν να κλείσει με πτώση της τάξης του 70% σε σχέση με το 2012, μια χρονιά κατά την οποία είχε ήδη σημειωθεί μείωση των επισκέψεων στα ιαματικά λουτρά κατά 30%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ