24.05.18 | 01:15

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eιδικά μισθολόγια δημοσίων υπαλλήλων: Οι 6 παρεμβάσεις
04.09.16 | 08:21

Eιδικά μισθολόγια δημοσίων υπαλλήλων: Οι 6 παρεμβάσεις

Στην "τελική ευθεία" βρίσκονται οι αλλαγές για εργαζόμενους στο Δημόσιο που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, καθώς η Κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να εισαγάγει στη Βουλή νομοσχέδιο, όπου θα περιλαμβάνονται οι νέες ρυθμίσεις.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, το μισθολογικό κονδύλι των αμειβομένων με ειδικό καθεστώς υπολογίζεται σε περίπου 5 δις Ευρώ και αντιπροσωπεύει το 35% της συνολικής μισθολογικής δαπάνης της Γενικής Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι, η αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων και ο εξορθολογισμός των αποδοχών, αποτελεί τμήμα των υποχρεώσεων της Kυβέρνησης, που αφορούν την πρώτη αξιολόγηση, ενώ παράλληλα η Eλληνική πλευρά έχει δεσμευτεί για την παρουσίαση ισοδύναμων μέτρων, προκειμένου να μην “παγώσουν” οι αποδοχές 188.000 εργαζομένων από το σύνολο των 658.000 δημοσίων υπαλλήλων (το 28,5%) για την επόμενη διετία.

Οι βασικοί άξονες των αλλαγών είναι οι εξής:

1. Τα είκοσι (20) ειδικά μισθολόγια θα γίνουν (οκτώ) 8, με "ομογενοποιήσεις" στους βασικούς επαγγελματικούς κλάδους. Για παράδειγμα, αναμένεται να ενοποιηθούν τα ξεχωριστά μισθολόγια που ισχύουν για καθηγητές ΑΕΙ, καθηγητές ΤΕΙ, ειδικούς επιστήμονες, ερευνητές ΚΕΠΕ κ.τ.λ., που αφορούν περίπου οκτώ (8) ειδικά μισθολόγια, τα οποία θα ενσωματωθούν σε ένα ή δύο.

2. Η ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στον βασικό μισθό και η διατήρηση των τεσσάρων (4) βασικών επιδομάτων που ισχύουν στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα (τέκνων, επίδομα θέσης ευθύνης, παραμεθορίου και ανθυγιεινής εργασίας). Παράλληλα, συζητείται η κατάργηση του χρονοεπιδόματος, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία 16 μισθολογικών κλιμακίων. Διαφορετική πρόβλεψη θα υπάρχει για τα μισθολόγια των ένστολων και των δικαστικών υπαλλήλων.

3. Με την καταβολή υψηλών επιδομάτων θέσης ευθύνης στόχος της Κυβέρνησης είναι να αμείβονται καλύτερα οι διευθυντές και τμηματάρχες και να "ανοίξει η ψαλίδα" μεταξύ των κλιμακίων, καθώς και να αυξάνεται ο μισθός ανάλογα με την εξέλιξη.

4. Διατήρηση της προσωπικής διαφοράς. Ουσιαστικά, θα υπάρξει επανυπολογισμός μισθών με το νέο σύστημα, αλλά για τους "παλαιούς" δεν θα υπάρχουν δραστικές αλλαγές. Η όποια μείωση προκύψει στον μισθό από το νέο σύστημα θα καλύπτεται ως "προσωπική διαφορά", κάτι ανάλογο, δηλαδή, με αυτό που προβλέφθηκε στις κύριες συντάξεις. Ωστόσο, για όσους εισέλθουν μετά τη ψήφιση του νέου νόμου στα ειδικά μισθολόγια, ο υπολογισμός θα γίνεται με το νέο σύστημα και χωρίς την "προσωπική διαφορά".

5. Η οικονομική στήριξη συγκεκριμένων κλάδων, που τα μνημονιακά χρόνια είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες. Στην κατηγορία αυτή είναι, μεταξύ άλλων, γιατροί και πανεπιστημιακοί.

6. Το "πακέτο" πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, δηλαδή να μην απαιτούνται νέα κονδύλια, που θα δημιουργήσουν "μαύρη τρύπα" σε μία κρίσιμη στιγμή και ενώ είναι "προ των πυλών" η δεύτερη αξιολόγηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ